Inhoudsopgave
Waarom precies zouden klanten of werkgevers jou inhuren als hun webdesigner? Ten eerste willen ze profiteren van je creativiteit, vindingrijkheid en design-inzicht. Maar die eigenschappen alleen garanderen niet dat je een efficiënte of effectieve bijdrage levert — en dat is ook belangrijk.
Klanten willen natuurlijk dat je iets geweldigs voor ze ontwerpt. Maar weet je wat ze nog meer willen? Ze willen dat alles soepel verloopt.
Een van de beste manieren om dit te doen is door een structuur te maken voor hoe je werkt.
Om te leren hoe je je eigen herhaalbare en geoptimaliseerde webdesign workflow kunt maken, lees verder. We behandelen wat een webdesign workflow is, waarom je er een nodig hebt, en wat je nodig hebt voordat je ermee begint.
We zullen ook de 10 stappen uiteenzetten die in je workflow moeten worden opgenomen, van het hosten van de eerste kickoff-call met je klant tot het bieden van website-onderhoud nadat je deze hebt overgedragen.
Inhoudsopgave
Wat is een webdesign workflow?
Een webdesign workflow is een gedetailleerd raamwerk dat alle fasen, stappen en taken uiteenzet die nodig zijn om een website te maken. Het omvat alle aspecten van het proces, van planning tot uitvoering en na de lancering.
Deze gestructureerde aanpak van webdesign bevrijdt de ontwerper van de stress van projectmanagement, aangezien het hele proces goed gedocumenteerd, gemakkelijk te volgen en geoptimaliseerd is voor succes.
Hoewel de webdesign workflow kan verschillen van ontwerper tot ontwerper en van bureau tot bureau, gebruiken ze over het algemeen allemaal dezelfde fasen:
Fase 1: Onderzoek
In deze fase gebruikt de webdesigner verschillende bronnen — waaronder de klant — om informatie te verzamelen over:
- Bedrijf
- Website doelstellingen
- Doelgroep
- Industrie
- Concurrentie
- Design- en contenttrends
De ontwerper verzamelt ook alles wat hij op dit punt van de klant nodig heeft, zoals logobestanden, afbeeldingen en andere merkassets.
Fase 2: Planning
Nadat de informatie is verzameld, plant de ontwerper de website. Tijdens deze fase bedenken ze de informatiehiërarchie van de website, het UX-concept (de website wireframes voor de belangrijkste pagina’s) en het visuele ontwerpconcept.
Deze tools worden samen met het initiële onderzoek gebruikt in de uitvoeringsstappen om ervoor te zorgen dat iedereen die bij het project betrokken is — bijv. ontwerpers, schrijvers, ontwikkelaars en SEO’ers — hetzelfde projectkader gebruiken.
Fase 3: Uitvoering
Tijdens deze fase zullen de ontwerper en zijn team (als hij er een heeft) alle stukjes samenvoegen om een volledig functionerende website te creëren.
Ze maken alle content, graphics, en een volledig responsive ontwerp voor de website. Daarnaast implementeren ze de UX-strategie om ervoor te zorgen dat de website er niet alleen goed uitziet, maar ook goed aanvoelt voor bezoekers.
Naast de implementatie zullen er verschillende rondes van kwaliteitscontrole en testen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen bugs of fouten in de website en de content zitten. De klant zal ook betrokken worden om te bekijken wat er is gedaan, feedback te geven en uiteindelijk zijn goedkeuring te geven.
Fase 4: Lancering
Met een afgeronde en goedgekeurde website zal de webdesigner deze naar een live server verplaatsen en officieel lanceren.
De klant krijgt dan alle leverbare producten van hun website. Als er verder onderhoud aan de site moet worden gedaan, zal dit op dit moment worden besproken en opgestart.
Waarom heb je een webdesign workflow nodig?
Hier zijn een paar dingen die een webdesign workflow voor je kan doen:
Een stressvrije manier van werken
Je workflow dekt alles – van het inwerken van je klant tot het lanceren van een bugvrije website. Met een compleet plan uitgestippeld, zul je minder stress ervaren bij het werken aan nieuwe projecten.
Maak nauwkeurigere tijdlijnen
Als je een herhaalbaar workflowproces creëert, duurt het niet lang voordat je leert hoe lang elke stap en taak duurt om te voltooien. Met deze gegevens kun je nauwkeuriger tijdlijnen voor je opdrachten uitzetten, zodat je ze steeds op tijd kunt afronden.
Bovendien stelt deze informatie je in staat om transparant te zijn naar je klanten over je proces, zodat ze niet in het duister tasten of zich afvragen wanneer je weer contact opneemt.
Sneller werken
Een ander voordeel van een herhaalbare workflow is dat het een tweede natuur wordt. Hoewel je nog steeds je workflow checklist wilt raadplegen om er zeker van te zijn dat alles gedaan wordt en in de juiste volgorde, kun je veel sneller door al je taken heen vliegen.
Minder tijd besteden aan terugkeren
Zonder een gedocumenteerd proces is het te makkelijk om die kleine maar essentiële stappen uit het oog te verliezen. Bovendien ben je vatbaarder voor fouten en missers als je uit je geheugen werkt in plaats van volgens een proces. Je workflowproces zou de hoeveelheid tijd die je besteedt aan terugkeren en herzien moeten verminderen.
Makkelijker brandjes blussen
Een goed gedocumenteerd webdesignproces zal je productiviteit enorm verbeteren. Naarmate je betere en snellere manieren ontdekt om je taken uit te voeren, geeft dat je meer “vrije” tijd om noodgevallen van klanten of persoonlijke zaken aan te pakken – en je hoeft je planning er niet voor op te offeren.
Betere resultaten leveren
Als je zonder proces werkt, zullen er een hoop dingen om je aandacht vechten. Proberen te onthouden waar je als volgende aan moet werken. E-mails beantwoorden van klanten die willen weten hoe het ervoor staat. Uitzoeken wat de beste aanpak is voor de website waar je aan werkt. De workflow brengt structuur en orde in je werk zodat je je kunt concentreren op creëren in plaats van coördineren.
Winstmarges verhogen
Met verbeterde productiviteit en minder fouten of problemen, kun je sneller en slimmer werken. Als je projecten sneller afrondt, heb je ruimte om meer werk aan te nemen, wat je winstmarges een flinke boost geeft.
Wat je nodig hebt voordat je je webdesign workflow start
Idealiter kun je één webdesign workflow sjabloon maken dat voor elk project dat je doet gebruikt kan worden. Aangezien elke klus een beetje anders zal zijn, heb je een paar dingen nodig zodat de details van je workflow dit direct kunnen weerspiegelen.
Om je webdesign workflow aan te passen en af te ronden voordat je begint, heb je het volgende nodig:
1. Lijst van beschikbare middelen en teamleden
Als je in je eentje aan de website werkt, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Maar als je samenwerkt met teamleden of freelancers, schrijf dan op wie er betrokken zal zijn, wat hun rol zal zijn, en bevestig hun beschikbaarheid zodat je hun taken dienovereenkomstig kunt plannen.
Je hebt hier niets ingewikkelds voor nodig. Een spreadsheet volstaat:
2. Projectmanagement software
De beste manier om je webdesign workflow te documenteren en te beheren is door het op te zetten in een projectmanagement platform waar het gedigitaliseerd en makkelijk te kopiëren zal zijn.
Yo, dit geeft niet alleen iedereen die bij het project betrokken is een duidelijk beeld van wat er gedaan moet worden, maar je kunt ook een aantal dingen automatiseren die je anders met de hand zou moeten doen. Bijvoorbeeld:
- Taken toewijzen aan belanghebbenden
- Deadlines toevoegen aan elke taak
- Herinneringen instellen zodat belanghebbenden vooraf worden herinnerd aan deadlines
Er zijn nog veel meer geweldige projectmanagement tools voor webdesigners – zoals Trello, monday.com, en Asana.
Zo zou je workflow-sjabloon er in Trello uit kunnen zien:
3. Webdesign Technologie
Het laatste wat je wilt is moeten uitzoeken welke webdesign-technologieën je gaat gebruiken nadat je project is begonnen. In plaats daarvan zou je al moeten weten welke tools je gaat gebruiken. Dat is veel makkelijker uit te vogelen als je dezelfde tools gebruikt van klus tot klus.
Bijvoorbeeld, sommigen van jullie geven er misschien de voorkeur aan om te ontwerpen in een platform zoals Sketch of Photoshop en dan alles te ontwikkelen in WordPress.
Aan de andere kant, als je liever op een meer gestroomlijnde manier websites ontwerpt en ontwikkelt, kies je er misschien voor om volledig in WordPress te werken om je te maken:
- Sitestructuur
- Wireframes
- Aangepaste ontwerpcomponenten
- Globale stijlen
- Mockups
Bovendien maakt Elementor het makkelijk om je hele ontwerp- en ontwikkelworkflow te beheren.
4. Werkingssfeer
Toen je het websitevoorstel voor je potentiële klant samenstelde, moest je ook de werkingssfeer (SOW) in kaart brengen. Het zal de volgende secties bevatten:
- Inleiding
- Overzicht en doelstellingen
- Werkingssfeer
- Lijst van fasen en taken
- Tijdlijn en mijlpalen
- Budget
- Deliverables
- Technische vereisten
- Inbegrepen zaken
- Uitgesloten zaken
Dit document gaat een belangrijke rol spelen in de eerste fase van je project als je de dingen opzet. Zorg ervoor dat je het opslaat in de projectmap en dat de webdesign workflow de eigenaardigheden ervan weerspiegelt.
Je kunt er gemakkelijk een maken in een tekstverwerker en dan opslaan als PDF.
5. Lijst van te maken ontwerpelementen
Bekijk het ondertekende klantcontract en de SOW. Schrijf dan op waar jij verantwoordelijk voor bent om te maken. Het is misschien niet hetzelfde van klus tot klus.
Voor Klant A moet je bijvoorbeeld misschien maken:
- Logo
- Stijlgids
- 10-pagina website
- Contactformulier met conditionele opmaak
- Lead magnet pop-up
Voor Klant B maak je misschien:
- 5-pagina website
- Sales funnel landingspagina
- Stripe-enabled afrekenen
Door een lijst te maken van alles wat je ontwerpt, weet je welke stappen je moet toevoegen of verwijderen voor de kick-off.
Voeg deze lijst toe aan hetzelfde spreadsheet waar je je bronnen hebt opgesomd:
6. Lijst van te maken content
In sommige gevallen maak je misschien helemaal geen content. In plaats daarvan krijg je het van je klant. Hoe dan ook, dit is nog steeds een belangrijke stap om door te lopen.
Schrijf op voor welke pagina’s je tekst nodig hebt. Maak dan een notitie van wie verantwoordelijk is voor het leveren van de content.
Dit is iets waar je in de eerste fase naar zult verwijzen, ofwel met de klant of met je copywriter. Voeg deze lijst toe aan hetzelfde spreadsheet waar je je bronnen hebt opgesomd:
Wat je moet opnemen in je webdesign workflow
De volgende stappen vormen de basis voor je webdesign workflow.
Stap 1: Organiseer een kick-off gesprek met de klant
Het klant onboarding proces zet de toon voor hoe de rest van het project zal verlopen. Je doelen tijdens dit live kick-off gesprek moeten zijn om:
- Realistische verwachtingen stellen met betrekking tot de projectdoelen, tijdlijn en resultaten.
- De klant interviewen om meer te weten te komen over hun bedrijf en behoeften en dit alles documenteren in een website brief.
- Verzamel eerst alles wat je nodig hebt van
Er zijn een paar handige tools die je kunt gebruiken om het proces soepel te laten verlopen:
1 – Videobelsoftware zoals Zoom of Skype waarmee je real-time met de klant kunt praten, je scherm kunt delen en de kickoff-call kunt opnemen.
2 – Een vragenlijst met alle vragen die je ze moet stellen over hun bedrijf, projectdoelen, design- en contentvoorkeuren, enzovoort. Gebruik deze website design vragenlijst template om je eigen te maken.
3 – Assets en inloggegevens die je nodig hebt om de website te maken en af te ronden. Dit kan onder andere zijn:
- Bedrijfslogo’s
- Stijlgids
- Licenties voor premium thema’s of plugins
- Afbeeldingen
- Tekst
- Inloggegevens voor webhosting en domein
Maak dit proces makkelijker met een tool zoals Content Snare of FileInvite.
Stap 2: Doe Je Onderzoek en Voorbereidend Werk
Hoewel het belangrijk is om eerstehandsinformatie over het bedrijf van je klant te krijgen, moet je ook extern onderzoek doen.
Ongeacht wat voor soort website je bouwt, zijn er een paar soorten onderzoek die je elke keer zult doen:
Industrie-analyse – Dit soort onderzoek geeft je inzicht in wat er gaande is in de industrie en welke kant het op gaat. Het geeft je ook een goed idee van wat de trends zijn op het gebied van branchespecifiek webdesign.
Concurrentieanalyse – Dit soort onderzoek helpt bij positionering. Als je kunt identificeren waar de trends zijn onder de websites van concurrenten, kun je een website ontwerpen die op hetzelfde niveau concurreert. Kijk dan naar gaten in hun strategieën die je kunt vullen als je de site van je klant bouwt.
Doelgroeponderzoek – Je klant kan je vertellen op wie ze zich richten. Het is aan jou om meer over hen te weten te komen – hun demografie, behoeften, angsten en motivaties. Maak vervolgens nauwkeurige gebruikersprofielen waar jij voor kunt ontwerpen en je tekstschrijver voor kan schrijven.
Afhankelijk van de omvang van de klus, moet je misschien ook onderzoek doen naar zoekmachineoptimalisatie zodat je de juiste strategie voor hun site kunt formuleren.
Naast deze rapporten en de gebruikersprofielen, moet je ook een stijlgids of designsysteem maken als je klant er nog geen heeft.
Deze documenten geven jou en je team een duidelijke visuele taal om vanaf nu te gebruiken. Ze maken het ook veel makkelijker om een website later te updaten of te herontwerpen.
Stap 3: Plan de Sitestructuur
Het eerste wat je moet doen is een sitemap maken. Je hebt misschien al een goed idee van welke pagina’s nodig zijn en hoe ze met elkaar verbonden moeten worden op basis van wat je klant je verteld heeft.
Zorg er echter voor dat je het onderzoek dat je in de vorige stap hebt gedaan raadpleegt om er zeker van te zijn dat je niets mist. Er kunnen extra pagina’s zijn die de concurrentie heeft opgenomen die goed presteren. Of misschien verschillen zelfs hoe ze ze noemen of de volgorde waarin ze verschijnen van wat je oorspronkelijk had gepland.
Gebruik vervolgens de informatie die je hebt verzameld over de doelgroep om te bepalen hoe je de sitemap het beste kunt optimaliseren.
Voor het schetsen van de sitemap kun je een gratis tool zoals GlooMaps gebruiken om alles op te zetten:
Het is een makkelijke oplossing als je met een relatief kleine set pagina’s werkt.
Als je iets geavanceerders wilt doen, zoals voor een webwinkel of een die laat zien hoe je wireframes met elkaar verbonden zijn, is FlowMapp een goede optie:
Als we het toch over wireframes hebben, dat is het andere wat je in deze fase moet uitzoeken.
Wireframes zijn heel basale schetsen die laten zien hoe elke pagina ingedeeld zal worden. Je gebruikt plaatshouderinhoud om te laten zien hoe alles samenkomt en stroomt.
Een manier om je wireframes te maken is met een tool zoals Balsamiq of MockFlow. Een andere optie is om je wireframes te maken met Elementor.
Wat zo geweldig is aan deze optie is dat je snel een complete wireframe kunt bouwen door simpelweg Elementor’s zwart-witte templates te gebruiken. Dus, in plaats van je tijd te besteden aan het leggen van de structurele basis voor de pagina, kun je je in plaats daarvan concentreren op het aanpassen van de layout en het design.
Stap 4: Schrijf de content
Deze stap hangt helemaal af van wie de content schrijft.
Als je de content van de klant krijgt, krijg je die idealiter tijdens de onboarding fase. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je project on hold moet zetten als ze het niet op tijd aanleveren.
Als je content krijgt van een externe copywriter of als je het zelf doet, dan moet je eerst wat tijd besteden aan het schrijven van briefs ervoor.
Je content briefs moeten de volgende details bevatten voor elke pagina:
- Paginanaam
- H1 tekst
- Korte beschrijving van waar de pagina over gaat en wat het moet behandelen
- Relevante opmerkingen van de klant
- Call-to-action
- Links naar vergelijkbare webpagina’s waarvan je de structuur of stijl wilt spiegelen
- Woordenaantal bereik
- SEO richtlijnen en keywords (indien van toepassing)
Zorg ervoor dat de schrijver ook voorzien wordt van al het relevante onderzoek en wireframes zodat ze de copy kunnen schrijven die in de toegewezen ruimte past.
Stap 5: Ontwerp de website mockups
Er zijn twee benaderingen als het gaat om het afhandelen van de copy en het design van een website.
Optie 1: Laat de copy eerst schrijven en werk dan aan de mockups zodra de content klaar is, zodat je iets hebt om omheen te ontwerpen.
Optie 2: Maak de copy en het design tegelijkertijd — in samenwerking met elkaar of niet. Hoe dan ook, jij en de copywriter zullen afhankelijk zijn van hetzelfde referentiemateriaal, dus jullie zouden min of meer hetzelfde resultaat moeten bereiken. Dat gezegd hebbende, het is beter om samen te werken wanneer mogelijk.
Als je klaar bent om te beginnen, neem je al het onderzoek en de planning die je hebt gedaan en vertaal je dat naar een modern, aantrekkelijk en effectief webdesign.
Nogmaals, je hebt opties. Sommige designers geven er de voorkeur aan om websites weg van de live server te ontwerpen (en de nieuwsgierige ogen van de klant). In dat geval kun je statische mockups maken in je favoriete design software, zoals Adobe Photoshop of Sketch. Als je deze route kiest, zal het extra ontwikkelingswerk vereisen.
Iets anders wat je kunt doen is een staging omgeving opzetten op je eigen server of een tool zoals Local by Flywheel gebruiken om het te doen. Ontwerp dan de mockups op een echte WordPress installatie:
Als je je wireframes met Elementor hebt gemaakt, dan is het logisch om je mockups ook in Elementor te ontwerpen.
Het voordeel hiervan is niet alleen tijd besparen, hoewel dat een enorme winst is. Je kunt ook functionaliteit toevoegen aan je mockups (ze veranderen in werkende prototypes), zodat je klant iets realistischer heeft om te beoordelen en goed te keuren wanneer je het aan ze geeft.
Stap 6: Beoordeel de website met de klant
Sprekend over beoordeling door de klant, dit is het moment waarop je ze bij het project moet betrekken om alles wat je hebt gemaakt te beoordelen — zowel de content als het design.
Het is altijd het beste om een gestructureerde, hands-on benadering te nemen voor de beoordelingsfase met de klant. Anders kan de feedback van de klant vaag, onregelmatig of onhandelbaar worden.
Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de juiste soort feedback krijgt:
Host een live walk-through via Zoom of Skype.
Je kunt zelfs de controle over het delen van het scherm aan de klant geven, hen de link naar het prototype geven en hen uitnodigen om ernaar te kijken, en vragen die opkomen in real-time te stellen.
Geef de klant de kans om op eigen gelegenheid feedback te geven.
Een manier om dit te doen is door een visuele feedback tool zoals BugHerd op de website te installeren. Je klant kan dan hun opmerkingen en vragen op de relevante delen van de pagina plaatsen.
Als je wat meer controle wilt over wat voor soort feedback ze geven, is een user testing tool zoals UsabilityHub waarschijnlijk logischer.
Op die manier kun je vragen stellen binnen de context van de site en je klanten begeleiden naar het geven van goede feedback.
Iets anders om in gedachten te houden tijdens deze fase is hoeveel mensen je feedback wilt laten geven.
Je klant heeft misschien verschillende afdelingshoofden die ze willen laten meedenken. Afhankelijk van de grootte en omvang van de klus, kan dat best logisch zijn. Maar voor een kleinere website kun je ze de optie geven om één persoon te kiezen voor de review en feedback, of om intern te werken aan consistente en geconsolideerde feedback.
Stap 7: Website-ontwikkeling afronden
Met de goedkeuring van je klant voor de tekst en het websiteontwerp, is de volgende stap om de site in ontwikkeling te brengen.
Als je je ontwerpen buiten WordPress hebt gemaakt, dan hebben jij of je ontwikkelaar een veel langere ontwikkelingsfase nodig om de ontwerpen in WordPress na te maken of op maat te coderen.
Als je je prototypes in WordPress hebt ontworpen, dan gaat deze stap veel sneller. Je slaat de ontwikkelingsfase gewoon over en gaat door naar al het extra spul dat nog gedaan moet worden.
Bijvoorbeeld:
- De tekst invoegen (als dat nog niet gedaan is).
- Interne links fixen.
- Relevante SEO toevoegen.
- Optimaliseren voor snelheid.
- Je sitebeveiliging versterken.
Als je klant nog feedback had die nog niet is geïmplementeerd en binnen de scope van het project valt, implementeer je dat in deze stap.
Stap 8: Voer je kwaliteitscontroles uit en rond de site af
Als je alleen werkt, zoek dan iemand anders – misschien een mede-designer of je copywriter – om de site eens door te kijken. Het is goed om een frisse blik te hebben op iets waar je weken of maanden aan hebt gewerkt.
Als je met een team werkt, is het geen slecht idee om verschillende soorten QA te delegeren op basis van hun rollen. De copywriter zou bijvoorbeeld alle content en SEO-implementatie moeten controleren. Een andere designer of ontwikkelaar zou een walkthrough moeten doen om te checken op bugs, fouten, kapotte elementen, enz.
Je kunt dan tools gebruiken om je technische checks uit te voeren:
Responsive tests met BrowserStack:
Cross-browser tests met LambdaTest:
Website foutcontroles met SolarWinds:
Controles op kapotte links met Dead Link Checker:
Toegankelijkheidstests met WAVE:
Uiteindelijk zul je ook moeten testen op snelheid, beveiliging en SEO. Dat kun je echter pas doen als de website live staat.
Zorg ervoor dat je tijd inplant na de lancering om de site te beoordelen op mogelijke problemen op die gebieden. Je kunt je WordPress beveiligingsplugin gebruiken om te monitoren op problemen. Voor SEO en snelheid, gebruik Google’s Core Web Vitals tool.
Krijg hier meer tips over hoe je een uitgebreide website QA test uitvoert.
Stap 9: Lanceer de site en draag de deliverables over
Nu de website is afgerond en je klant er tevreden mee is, is het tijd om de website live te zetten.
Als de site op een live server is gemaakt en je een Onder onderhoud pagina hebt die bezoekers blokkeert, schakel je die instelling gewoon uit.
Als de site op een staging server is gemaakt, verplaats je hem naar de webhosting server van de klant en koppel je hem aan de domeinnaam. Hier is een snelle tutorial die laat zien hoe je een website van staging naar live pusht.
Met de website draaiend op de live server, doe je nog een volledige walkthrough om er zeker van te zijn dat er geen bugs zijn opgedoken tijdens de overschakeling.
Als je klaar bent, koppel je de website aan Google Analytics. Als jij de site in de toekomst gaat beheren, is het oké om het account onder je eigen naam aan te maken en je klant toegang te geven tot de data.
Als je de site overdraagt aan je klant, geef ze dan instructies over hoe ze een Google Analytics account kunnen aanmaken en jou als beheerder kunnen toevoegen. Dan kun jij de tracking op hun site instellen.
Het laatste wat je in deze stap moet doen, is je klant voorzien van de deliverables die je ze verschuldigd bent. Dit zal verschillen op basis van de oorspronkelijke scope of work en jouw specifieke webdesign proces.
Check even deze gids om te zien welke projectspullen je moet afleveren.
Stap 10: Zorg voor websiteonderhoud (Optioneel)
Deze stap is alleen van toepassing als je websiteonderhoud aanbiedt. Als je dat doet, dan is deze stap doorlopend. Voor sommige websites kan dat betekenen dat je alleen maandelijks even checkt. Voor andere moet je er misschien wekelijks of dagelijks mee bezig zijn.
Het hangt allemaal af van de grootte en het doel van de website. Bijvoorbeeld, een website van 10 pagina’s voor een lokaal advocatenkantoor heeft waarschijnlijk alleen de basis nodig qua:
- Back-ups
- Updates
- Beveiligingscontrole
- Prestatiemonitoring
- Foutcontroles
Maar een ecommerce site heeft misschien een uitgebreider onderhoudsplan nodig, waarbij je ook nieuwe productuploads, herontwerpen, SEO, prestatieverbeteringen en meer moet regelen.
Conclusie
Hoewel je misschien een geweldige website voor je klanten kunt ontwerpen, kan hun tevredenheid ermee en met jou makkelijk verpest worden door de vele problemen die ontstaan door het gebrek aan een workflow.
Met een solide webdesign workflow heb je een stap-voor-stap actieplan dat je in staat stelt om de doelstellingen van je klant effectief om te zetten in de perfecte website. Elke. Keer. Weer.
Bovendien kan een goede workflow je productiviteit enorm verbeteren en daarmee ook je winstmarges.
Op zoek naar verse inhoud?
Ontvang artikelen en inzichten uit onze wekelijkse nieuwsbrief.
Door uw email in te voeren, gaat u akkoord met het ontvangen van emails van Elementor, inclusief marketing emails,
en gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.