De vijfde showcase van dit jaar plaagt op prikkelende wijze verschuivende trends in design, verkent nieuwe invloeden op culturele iconen uit het verleden en viert de onderschatte kracht van subtiele aanpassingen. De websites van mei omvatten een verscheidenheid aan creatieve studio’s en bureaus, een krachtige technische onderneming, een van de populairste zomermuziekfestivals van Oceanië, een digitale tentoonstellingsportefeuille van een universiteit, een sensuele Griekse schoonheidssalon, een grassroots skateproject en een lachwekkende Montessori-website.

Ontdek mysterieuze animaties die lege website-inhoud alleen onthullen als je er met je muis overheen gaat, maak aantekeningen over hoe je klassieke ontwerpen kunt implementeren in moderne lay-outs, zie hoe je verschillende scrolling- en animatie-effecten kunt samenvoegen, bestudeer hoe je een mysterieuze sfeer kunt behouden door inhoud achter te houden en leer de kracht die kleur heeft op emotie met speciale binnenpagina’s.

Dit is je kans om geïnspireerd te raken door de verdienstelijke websites van mei!

10

Watervallen Festival

door Cruickshanks Agentschap

Fallsfestival.com Elementor Websites Van Mei 2022 1

Falls Music & Arts Festival is een meerdaags Australisch muziekfestival dat jaarlijks op locaties in Victoria, Tasmanië, New South Wales en West-Australië wordt gehouden tijdens de nieuwjaarsperiode. Het is een van de grootste muziekfestivals in Oceanië, met een aantal van de grootste acts ter wereld. Het festival biedt optredens van hedendaagse muziek, dans, komedie, theater, circus, cabaret en andere kunstvormen. Artiesten die op het festival spelen zijn onder andere rock, hiphop, indiemuziek, elektronische muziek, blues en roots.

De website is geïnspireerd op posters van muziekfestivals en is duidelijk ontworpen om een jonger publiek aan te spreken. Door een nostalgische korrelige afwerking te implementeren in een gradiëntachtergrond krijgt de pagina een beetje een woestijnsfeer.

Falls Festival maakt gebruik van een groot lettertype, een minimalistisch ontwerp en een zeer mobiel responsief schema dat duidelijk gericht is op het mobile-first doelpubliek. Door gebruik te maken van een spectrum aan kleuren – roze, oranje, geel en blauw – roept het festival gevoelens van energie en opwinding op in lijn met de muzikale catalogus.

Als je dieper in de binnenpagina’s duikt, kan het publiek informatie vinden over elk van de optredende artiesten, evenals links naar hun verschillende social media handles. Als voorproefje op de geluiden van de setlist vinden kijkers een aangepaste Spotify-afspeellijst, inclusief een statisch vintage video-effect.

Het Falls Music & Arts Festival spreekt zijn kerndoelgroep aan met een combinatie van eigentijdse technieken, maar met behoud van de inhoud van het hoofdpodium. Na twee jaar stilte is het Falls Festival weer klaar om te rocken.

Ontwerp en ontwikkeling: Brett Cruickshanks – Cruickshanks Agentschap

Thema: Hallo

Plugins: Elementor, Elementor Pro, Nitropack, Rank Math SEO, Headers & Footers invoegen

Bekijk live website

09

Ulah

door BangLUXOR

Www.ulah .Es Elementor Websites Van Mei 2022 2

Ulah is een Spaans creatief bureau dat zich richt op merkadvies, het creëren van digitale interfaces en marketingmanagementtools voor projecten met een hoge impact. Ze werken wereldwijd met support van klanten in zes landen. Hun visie is gericht op het maken van een verschil in elk project als resultaat van een succesvolle strategie in overeenstemming met de huidige trends in de markt. Hun werk vereenvoudigt zaken, inspireert tot nieuw gedrag en voldoet aan de behoeften van mensen.

Het eerste dat de kijker treft is de unieke heldensectie die nogal onconventioneel is opgedeeld. Van de manier waarop de website opent met een krachtige tekst die een grote entree maakt, tot het gebruik van fel rood-oranje, biedt de website een verfrissende kijk voor creatieve bureaus die zich willen onderscheiden.

De combinatie van retro computergeanimeerde symbolen zoals een duim omhoog, een gezicht met een vuistslag, doodle-schetsen en Lottie-animaties geven de website een speelse uitstraling, vermengd met de professionele afwerking van schreefloze tekst, grote letters en een plat minimalistisch ontwerp. Het slimme flashback-achtige hamburger menu-effect voelt een beetje als een ouderwetse televisieshow. Ook opvallend is het gebruik van meerdere CTA’s, tekstpaden en een logo dat op een glimlach lijkt, waarmee een luchtige benadering van deze professionele branche wordt benadrukt.

Let op de veranderende muiscursor in het dienstengedeelte, die verandert in oranje, en op de slimme splitsing in drie pagina’s voor webdesign, branding en digitale marketing. De website heeft een algehele interactieve en vloeiende uitstraling, mooi gebruik van maskers op binnenpagina’s en een unieke kijk op het links-rechts motief.

Ulah is een frisse benadering om op te vallen in het concurrerende landschap van creatieve bureaus. Door een professionele afwerking te combineren met speelse hoogstandjes, toont het bureau zijn meesterlijke hand om te inspireren, te verrukken en te leveren.

Ontwerp en ontwikkeling: Andres Florido Delgado – BangLUXOR

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, Dynamicooo, Onbeperkte Addons, WProcket

Bekijk live website

08

Disraptors

door Amazual Media

Disraptors.com Elementor Websites Van Mei 2022 3

Disraptors is een groep mensen met verschillende achtergronden – VC’s, Investeringsbanken, startups, NGO’s en ruimtevaartorganisaties. Samen staan ze, verdeeld werken ze soms aan andere dingen. Ze produceren een divers wagenpark aan content, de Disraptors Summit met de European Startup Championship Finale is ons vlaggenschip. Hun podcasts, lokale startupwedstrijden, hackathons en no-pitch meetups zijn hun andere belangrijkste vaten.

Het gezicht van een van ’s werelds bekendste techgoeroes weergeven op je showcase-evenement is een meesterzet die geen uitleg behoeft. Met het beroemde gezicht van Steve Wozniak gepleisterd op de held direct naast het merk en de sleutelfiguren, is dit een strategische manier om de best verkopende punten van de groep te laten zien zonder dat de kijker zelfs maar hoeft te scrollen.

Door het gebruik van een schreefloos “Chakra Petch” lettertype lijkt de pagina op ouderwetse coderingsregels en Mode 13h (VGA 256-kleuren) doet duidelijk denken aan de computersoftware van eind jaren 80 en begin tot midden jaren 90, waar de doelgroep van de website ongetwijfeld sterk door beïnvloed is. Opvallend is ook het pixelachtige computeranimatie-effect op de binnenpagina’s.

Er is een sterk gevoel van scrollytelling via scrolling effecten en animaties, eenvoudige teksten, een futuristisch kleurenschema en een logo geïnspireerd op een velociraptor. In feite is de hele website intelligent opgezet om weergaven een sterk gevoel van sociaal bewijs te geven door middel van grote iconen uit de industrie en beroemde partners.

Disraptors maakt gebruik van een heleboel scrollytelling animaties die helemaal passen bij de gouden eeuw van het computertijdperk, nu geüpdatet met een look en feel die past bij de 21e eeuw.

Ontwerp: Robin Stenczel

Ontwikkeling: Amazual Media

Thema: Hallo

Plugins: Premium Toevoegingen, Elementor PRO, ACF

Bekijk live website

07

COMX

door Jordan Jenkins en Sam Carrier

Elementor Websites Van Mei 2022 4

COMX is een ongelooflijke tentoonstelling van digitale projecten op het gebied van videogames, interactieve technologieën, animatie en kunst, allemaal gemaakt door de getalenteerde studenten van de University of Gloucestershire’s School of Game Technologies. Elk jaar stellen studenten hun vaardigheden op de proef door hun eigen originele projecten te creëren, waardoor COMX een unieke uitdrukking wordt van de creatieve, technische en coöperatieve talenten van de Britse universiteit.

De hele website is doorspekt met kleur, van subtiele kleurverlopen tot levendige canvasdoeken over de hele breedte die secties markeren. Bezoekers worden ook aangetrokken door de esthetische structuur van boxgrids met afgeronde hoeken die passen bij de algehele gladde uitstraling van de pagina. De website is helder, leuk, levendig en roept een soort kinderlijke verwondering op.

Elk van de helden van de respectievelijke pagina’s is versierd in een specifieke kleur; de Awards pagina in een framboos-oranje kleurverloop, de Teams pagina in een bosbessen-cerulean tint, de Students pagina in een groenblauw aqua hybride, de COMX Live pagina in een blauwachtig tot paars-lavendel mengsel, de Gallery in een koninklijk-fuchsia en roze mix, en de Login pagina in een zalm en atomair mandarijn fusie. Elk van deze pagina’s heeft zijn eigen persoonlijkheid en straalt zijn eigen energie uit.

Op verschillende pagina’s worden fade-in tekstanimaties gebruikt, die naadloos overvloeien bij het scrollen, vooral op de Awards-pagina. Elk van de teams krijgt zijn eigen kleurenschema en ruimte om zijn unieke eigenschappen en kwaliteiten te beschrijven. Het platte ontwerp van de website houdt op de een of andere manier het hele ontwerpsysteem in bedwang.

COMX is een schoolvoorbeeld van hoe prachtige kleuren een website tot leven kunnen brengen zonder de kijker te overweldigen, omdat het elementen van minimalisme, plat ontwerp en verlopen vakkundig combineert. COMX is er om mee te spelen!

Ontwerp en ontwikkeling: Jordan Jenkins en Sam Carrier

Thema: Hallo

Plugins: Elementor, Elementor Pro, Anywhere Elementor, Anywhere Elementor Pro, ACF Frontend, Dynamic Conditions, Custom Post Type UI, Advanced Custom Fields, LoftLoader

Bekijk live website

06

MESSS

door Orlando Marconi

Messs.com .Br Elementor Websites Van Mei 2022 5

MESSS is een Braziliaans creatief bureau en studio dat bestaat uit een team rusteloze professionals die klaar staan om de merkcommunicatie van hun klanten op de meest originele manier te heroverwegen. Van strategie tot uitvoering, op, naast en zelfs buiten de sfeer: ze beloven totale toewijding om de stem van hun klanten ver en wijd te laten weerklinken. Ze denken aan de toekomst, maar begrijpen wat het merk van gisteren nodig heeft. Met een zeer attente en unieke blik bewijzen ze dat het mogelijk is om tot in de details te verrassen.

MESSS presenteert twee aspecten: Agency + Studios, elk met een eigen doelgroep. Agency bedient middelgrote tot grote merken die “digitale beïnvloeders” willen gebruiken om hun campagnes en verkoop te stimuleren, terwijl de Studio gericht is op bureaus die video- en fotoproductiebedrijven nodig hebben om hun campagne te voltooien.

Om geloofwaardigheid te koppelen aan creativiteit gebruikt de website een minimalistische lay-out met rijke, levendige media. De website van het bureau laat zich van zijn creatieve kant zien met een achtergrondvideo over de hele breedte, terwijl de tegenhanger van de studio zijn rijke portfolio laat zien. Overal op de website is een dominante neonroze kleur zichtbaar die wordt gebruikt op verschillende elementen die zijn beïnvloed door het logo.

Er is een mooie hiërarchie in de casestudies met bijna een blogachtige uitstraling. Als je naar beneden scrolt naar de voettekst, zien kijkers een mooie aangepaste Lottie-animatie, freestyle tekenlijnen, oplichtende roze schaduwen over vakken bij hover en een omarming van het woord “rommel” zelf.

MESSS is een website die geloofwaardigheid uitstraalt en toch creatief en flexibel is in een creatieve warboel die perfect op zijn plaats valt.

Ontwerp en ontwikkeling: Orlando Marconi

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, Crocoblock JetEngine, DynamicTags

Bekijk live website

05

Schoonheidssalon Thea

door OFFSCALE

Beautysalonthea.gr Elementor Websites Van Mei 2022 6

Thea herbergt een warme, gastvrije ruimte vol positieve energie, waar schoonheidssalon diensten en producten van hoge kwaliteit worden geleverd in de havenstad Thessaloniki. De Griekse vestiging heeft de tevredenheid en service van haar klanten hoog in het vaandel staan en werkt hard om de beste diensten en producten te leveren.

Griekenland is het woord op deze prachtige website die is gekust door de oceaan. Een uniek kleurenthema omhult de website en doet denken aan de steenachtige heuvels en turquoise wateren van Thessaloniki. De salon heeft veel elementen uit het rijke culturele erfgoed van Griekenland gebruikt als motieven op de hele website.

Klassieke Griekse esthetiek zoals beelden, iconen, knoppen en illustraties, iconen, knoppen, illustraties, beelden en maskervormen geïnspireerd door zowel het oude als het nieuwe zijn duidelijk te zien. Er wordt ook een rustgevend oceaanlettertype gebruikt om de boodschap over te brengen, waarbij vrouwelijke schoonheid kunstig wordt gevierd.

Er zijn geen punten of randen, alles is verfijnd. Het gebruik van een gebeeldhouwd vrouwelijk hoofd, torso en hand is een prachtige manier om de gezichts-, lichaams- en manicurebehandelingen van de salon te benadrukken. De salon wil duidelijk dat haar klanten zich net zo uitbundig voelen als een mythische godin.

De uniforme designtaal van Thea is net zo rustgevend als de golven van de Middellandse Zee. De website weeft een eeuwenoud tapijt van erfgoed in de schoonheidsbehandelingen van de moderne wereld en is zowel een viering van het heden als een eerbetoon aan het beroemde eeuwenoude verleden.

Ontwerp en ontwikkeling: Marios Natsos – OFFSCALE

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, WP mail SMTP

Bekijk live website

04

Wodo

door Shyam Singh

Wodo.agency Elementor Websites Van Mei 2022 7

WODO is een team van gepassioneerde, creatieve denkers, ervaren ondernemers en hoogopgeleide executives om bedrijfsgroei te ondersteunen. Ze zijn gevestigd in India en werken met klanten over de hele wereld. Ze houden vast aan de basisprincipes van creatief webdesign en digitale campagnes met een hoge ROI. In eenvoudige woorden – ze kennen het spel van het online lanceren van een bedrijf en het laten groeien naar winstgevendheid. Door de juiste punten te verbinden voor de bedrijven van hun klanten, creëren ze digitaal competente oplossingen die impact hebben.

Het ontwerp van de website is geïnspireerd op eigentijdse ontwerprichtlijnen, subtiele animaties, micro-interacties en een mobile-first benadering. Elk gebruikt element is gemaakt met een samenhangende merkidentiteit in gedachten. Neem bijvoorbeeld de geanimeerde bol, die numerieke hoogtepunten gebruikt met een carrouseleffect.

Als de kijker naar beneden scrollt, ziet hij een interactief embleem met roterende woorden. Direct daarboven staat een uniek hamburger driehoekig menu dat, als je de muisaanwijzer over de pagina beweegt, de snelkoppelingen zwart maakt. Ook vermeldenswaard zijn de rasterlijnen op de achtergrond, die een beetje stabiliteit en orde aan de pagina toevoegen.

De hele website laat zien wat het high-end creatieve bureau te bieden heeft. Het gebruik van Lottie-animaties en SVG’s voor het logo en de pictogrammen, evenals een luxueus zwart gemengd met een speels geel kleurenschema, contrasteert prachtig met de mix van chaos en orde op de website. Waar relevant laten binnenpagina’s ook de mobiele ervaring zien zonder dat je de website hoeft te verlaten. Ook de resultaten van de casestudies op de pagina zijn een leuk detail.

WODO brengt zijn merkvisie en -boodschap op prachtige wijze over in elk project, met gedetailleerde binnenpagina’s en zeer gepolijste hoofdpagina’s die worden geïllustreerd door het gebruik van het nieuwste op het gebied van modern design.

Ontwerp: Aravind Sudarsanan

Ontwikkeling: Shyam Singh

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, Jet Engine, Steroïden voor Elementor

Bekijk live website

03

Aiurri Montessori

door Humanos Unidos

Aiurrimontessori.com Elementor Websites Van Mei 2022 8

In het Spaanse Aiurri Montessori hebben ze ruimtes gecreëerd die kinderen als hun eigen ruimtes kunnen ervaren. Ruimtes die rekening houden met hun behoeften om zichzelf op te bouwen en waar ze vrij kunnen zijn om hun natuurlijke neigingen te volgen en zo al hun mogelijkheden te ontwikkelen door hun innerlijke leraar te volgen. De Montessori-pedagogie richt zich op de integrale ontwikkeling van de persoon vanaf de geboorte, stelt alle vertrouwen in hun potentieel en biedt een zorgzame en op realiteit gebaseerde omgeving zodat elk kind de beste persoon wordt die het kan zijn.

De website, die de vrijheid van de Montessori-pedagogie weergeeft, presenteert op een slimme manier een vrij stromend moment op een afbeelding over de hele breedte in de held van de pagina. Omgeven door gele pastelkleuren creëert het ontwerp een zeer rustige en aangename sfeer. High-definition beelden van betrokken kinderen die genieten van een verscheidenheid aan educatieve activiteiten en lachende leerkrachten roepen een gevoel van warmte en veiligheid op waar ouders zich onmiddellijk bij kunnen aansluiten.

Grote typografie, persoonlijke citaten en minimalistische kleurwisselingen zorgen samen voor een zorgzaam, gezellig gevoel, net als blije, lachende kinderen. Het gebruik van witruimte,

Grote letters en persoonlijke citaten van Maria Montessori helpen de kindgerichte benadering van deze lesmethode te illustreren.

Elk van de binnenpagina’s heeft een iets andere pastelkleur die een ander deel van de website benadrukt, waaronder gele, groene en roze tinten. Let ook op het logo van de website, dat eruitziet als letters die met een krijtje zijn geschilderd, wat opnieuw de onschuld van de kindertijd viert.

Aiurri Montessori biedt haar doelgroep een gastvrij en verzorgend gevoel van haar revolutionaire methode door de essentie van het vrije karakter van Maria Montessori’s kindgerichte, door kinderen geleide klaslokalen en activiteiten vast te leggen.

Ontwerp: Beñat Elizalde

Ontwikkeling: Miguel Angel Herrera – Humanos Unidos

Thema: GeneratePress

Plugins: Elementor Pro, Premium Addons, WPML, Essentiële Addons

Bekijk live website

02

Skateboarden Traunstein

door Bene Hofer

Stev Info.de Elementor Websites Van Mei 2022 9

Skateboarding Traunstein is een pas opgerichte club die zeer gemotiveerd is om de skatescene in de Duitse stad en omgeving weer op gang te krijgen. De missie is om een plek en een gemeenschap te creëren waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Ze vormen een grote gemeenschap die een verschil wil maken in Traunstein.

De website blijft trouw aan zijn wortels en gebruikt dapper een video met een handcamera als schermvullende held. Dit maakt de website toegankelijk voor de lokale jeugd. Ook het gebruik van een asymmetrisch raster geeft de website een eigentijds gevoel.

Als bezoekers met de muis over het logo bewegen, begint het een fractie van een seconde te draaien, wat ons, als erop wordt geklikt, terugbrengt naar de bovenkant van de pagina. Ook onconventioneel is de coming soon-lijst, die alleen bij het aanklikken afbeeldingen laat zien van wat er in het verschiet ligt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de pagina is de skate-invloed. Van de brutalistische typografie tot het logo van de schaatshelling en de overvloed aan afbeeldingen en video’s die overal op de website zijn geplaatst. De kleur komt echt van de rijke media, want het subtiele kwikdessin brengt de inhoud naar voren.

Skateboarding Traunstein vat de basisprincipes van het bedrijf, het verkrijgen van support voor een groter skatepark, het organiseren van skatewedstrijden en het bieden van mogelijkheden voor nieuwere skaters om skatelessen te volgen, goed samen met een minimalistische aanpak die het skateboarden zelfverzekerd op de voorgrond plaatst.

Ontwerp en ontwikkeling: Bene Hofer

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, Qi Addons, WP Custom Cursors

Bekijk live website

01

ZURU Rand

door Marc Day

Zuruedge.com Elementor Websites Van Mei 2022 10

ZURU Edge richt zich op het creëren van nieuwe, ontwrichtende merken in grote categorieën van consumptiegoederen. Hun team is toegewijd aan het bouwen van doelgerichte merken die relevant zijn voor Millennial en Gen Z consumenten. Dit zijn de merken waar klanten om vragen: merken met een hart, een doel en waarde. Met het hoofdkantoor in Auckland, Nieuw-Zeeland, bij ZURU Edge, bouwen ze de merken van morgen en wij brengen ze vandaag de wereld in.

De portfolio-videoheld over de hele breedte is een oogverblindende harmonie van kleuren en laat de uitgebreide klantenkring van het bureau zien. Er is een vleugje grandioosheid met een high-definition video die een larger-than-life uitstraling en gevoel geeft aan hun brandingcapaciteiten. Toch is er ook een gevoel van toegankelijkheid doordat elementen van eenvoud, zoals de voettekst, de contactpagina en de overheersende minimalistische aanpak, de krachtigere functies van de website aanvullen.

Het platte, minimalistische ontwerp maakt gebruik van grote letters en grote afbeeldingen die op een zwart canvas zijn geplaatst om het geheel een eigentijdse uitstraling te geven. Verder legt het ontwerp de nadruk op de afbeeldingen en video’s die de pagina kleur geven, waarvan de meeste een neonfilter hebben. Er is ook een mooi gebruik van subtiele scrolling-effecten die de aandacht vestigen op de begeleidende tekst.

Er hangt een gevoel van mysterie rond de website door de opzettelijk beperkte galerij en minimalistische lay-out. Als je bijvoorbeeld met de muis over de lege vakjes onder “Merken” beweegt, zie je de bijbehorende afbeeldingen. Ook de pagina “Onze merken” van de website biedt een verleidelijk voorproefje van de portfolio, waardoor de kijker wordt aangespoord om te klikken. De gedetailleerde binnenpagina’s bieden een diepere blik op elke campagne en volgen opnieuw dezelfde designformule.

ZURU Edge creëert de merken van morgen en volgt de energie, de richting en het tempo van de wereld van vandaag. We ontwrichten ouderwetse categorieën en leiden ze de 21e eeuw binnen met merken die worden gedreven door doelgerichtheid, innovatie en gegevens.

Ontwerp en ontwikkeling: Marc Day

Thema: Hallo

Plugins: Elementor Pro, Yoast, WP Rocket

Bekijk live website

Think Your Elementor Website Should Be Featured in Our Next Showcase? Submit Your Details!