Elementor 3.7 Pro bevat Notes, een nieuwe samenwerkingstool die bovenop Elementor zit en jou en andere WordPress gebruikers op de website toegang geeft tot de Notes Mode. Met Notes kun je de manier waarop je met je collega’s en klanten communiceert verbeteren door Notes vast te maken aan elementen in de Editor of in de Frontend, wat resulteert in een betere workflow en de mogelijkheid om je website aanzienlijk sneller af te ronden. Met de modus Notities ingeschakeld kun je een nieuwe notitie maken, collega’s en/of klanten noemen, notities beantwoorden en oplossen, waardoor je communicatie over de website volledig contextueel wordt.

Bovendien wordt er automatisch een email met een directe link naar elke notitie verzonden naar gebruikers die in een notitie worden genoemd, of wanneer er activiteit is op een notitie, inclusief nieuwe opmerkingen of wanneer de notitie is opgelost.

Om je workflow met alle relevante belanghebbenden te verbeteren, kun je elke gebruiker toegang geven tot Notities, ongeacht hun machtigingsniveau, zelfs als ze geen bewerkingsrechten voor Elementor hebben, door de functie Notities in te schakelen op hun individuele WordPress Gebruiker.

De notitiemodus is toegankelijk vanaf een aantal locaties, waaronder:

  1. Het hamburger-menu van Elementor in het Editor-paneel
  2. De sneltoets Shift+C gebruiken in de editor voor Mac- en pc-gebruikers
  3. Door op het pictogram “Notities” in de bovenste WordPress-balk te klikken als je als ingelogde gebruiker de voorkant van de website bekijkt, is dit ook het enige toegangspunt voor Gebruikers zonder Elementor-bewerkingsrechten.

Hoe je notities kunt gebruiken

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Notities om de communicatie te verbeteren en contextuele feedback te geven, hieronder staan vier voorbeelden van hoe je Notities kunt gebruiken:

Samenwerken met anderen

Collaborate With Others Geef Je Samenwerkingsinspanningen Een Boost Met Notities 1

Maak een notitie om samen te werken met andere belanghebbenden, zoals klanten, ontwerpers, ontwikkelaars, contentschrijvers, SEO-managers en meer. Met notities kun je feedback geven of effectief taken delegeren door de relevante belanghebbende te noemen met het @-symbool.

Om je samenwerking te verbeteren en ervoor te zorgen dat belanghebbenden op de hoogte zijn van notities die je aan hen hebt toegewezen, is er ook een visuele indicatie, gemarkeerd met een oogpictogram, die weergeeft wie elke notitie heeft gezien.

Laat herinneringen voor jezelf achter

Note To Self Geef Je Samenwerkingsinspanningen Een Boost Met Notities 2

Plaats Notities op elementen of plaatshouders waarvan je weet dat je ze later wilt bekijken of bespreken. Omdat je de notitie op specifieke locaties kunt vastzetten, is het gemakkelijker om contextuele herinneringen achter te laten die je zelfs dagen later nog kunt gebruiken. Je wilt bijvoorbeeld een bepaalde kop of afbeelding nog eens bekijken voordat je je website live zet. Door een notitie achter te laten, weet je zeker dat je die nog eens bekijkt voordat je hem publiceert.

Reacties bekijken en de status op hoog niveau controleren

High Level Status Check Geef Je Samenwerkingsinspanningen Een Boost Met Notities 3

Gebruik de filters op het notitiepaneel om de notities op een pagina te bekijken, onderscheid te maken tussen notities die zijn opgelost en notities te identificeren die aan jou zijn toegewezen. Daarnaast kun je met het paneel voor notities een overzicht krijgen van alle achtergelaten notities op de website, zodat je op hoog niveau kunt zien hoe de zaken ervoor staan en welke notities nog opgelost moeten worden. Vanuit het paneel met notities kun je ook navigeren naar de verschillende pagina’s waar een notitie op staat.

Instructies voor klanten achterlaten of feedback verzamelen

Collect Feedback From Clients Geef Je Samenwerkingsinspanningen Een Boost Met Notities 4

Laat notities achter voor je klanten op de website, om ze vragen te stellen, feedback te vragen of ze instructies te geven over hoe ze de website kunnen bekijken. Je kunt notities ook gebruiken om je klanten specifieke instructies te geven en hen te begeleiden bij het zelf beheren of wijzigen van hun website, zodat ze jou niet hoeven te benaderen voor kleine veranderingen.

Til je samenwerking naar een hoger niveau

De volgende keer dat je een website wilt bekijken met je collega’s, feedback wilt geven of feedback wilt verzamelen van een klant, in plaats van talloze tijdrovende vergaderingen of telefoontjes te plannen of meerdere emails te sturen om een boodschap over te brengen, plaats je je communicatie in een Notitie. Met Notities bespaar je niet alleen kostbare tijd, maar creëer je ook een efficiëntere, professionelere en prettigere omgeving voor iedereen met wie je samenwerkt.

Probeer het uit met Elementor Pro 3.7 en laat ons in de reacties hieronder weten hoe Notes je werkproces zal veranderen.