Inhoudsopgave
De meesten van ons weten dat de prestaties van een site cruciaal zijn voor een goede positie in zoekmachines.
Dit is algemeen bekend, maar veel site-eigenaren uploaden nog steeds enorme afbeeldingen die ervoor zorgen dat hun site langzaam laadt.
Er zijn verschillende WordPress plugins voor het optimaliseren van afbeeldingen die dit probleem oplossen en je afbeeldingen automatisch verkleinen tot een formaat dat klein genoeg is om de prestaties van de site niet te beïnvloeden, zonder al te veel kwaliteit en resolutie te verliezen.
In dit artikel gaan we een aantal van de beste plugins voor beeldoptimalisatie voor WordPress bekijken om je site sneller te maken en beter te laten scoren.
Vergelijkingstabel
Hoe heb ik de plugin getest?
Ik heb niet alleen de tabellen met kenmerken op de prijspagina’s van elk product bekeken – een gebruikelijke maar ontoereikende aanpak die ik in veel artikelen heb gezien.
In plaats daarvan heb ik elke plugin handmatig getest door ze te installeren en ze elk te gebruiken om een enkele pagina op mijn site te optimaliseren, inclusief het optimaliseren van tien grote afbeeldingen.
In mijn beoordeling heb ik geprobeerd een holistisch perspectief te bieden, waarbij ik me niet alleen heb gericht op de effectiviteit van compressie, maar ook op gebruiksgemak, invloed op de snelheid van de site en betaalbaarheid van het plan.
Vergelijkingstabel met alle functies
Om je te helpen snel de belangrijkste functies en prestatiecijfers van elke plugin te vergelijken, heb ik hieronder een gedetailleerde vergelijkingstabel opgenomen. Dit overzicht geeft je een momentopname van wat elke plugin te bieden heeft, zodat je makkelijker kunt beslissen welke plugin het beste bij jouw behoeften past.
Wat zijn plugins voor beeldoptimalisatie?
Plugins voor het optimaliseren van afbeeldingen helpen website-eigenaren bij het verbeteren van de prestaties en laadsnelheid van websites door afbeeldingen efficiënt te comprimeren.
Dergelijke plugins spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de laadtijden van websites, de positie in zoekmachines en de gebruikerservaring door pagina’s sneller te laden.
Ze bieden functies om afbeeldingen automatisch te comprimeren, bestandsgroottes te optimaliseren zonder aan kwaliteit in te boeten en afbeeldingen in next-gen formaten te serveren.
Er zijn verschillende soorten WordPress plugins voor beeldoptimalisatie beschikbaar om te helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van websites en de betrokkenheid van bezoekers. Hier zijn enkele veelgebruikte functies van WordPress plugins voor beeldoptimalisatie:
- Automatische beeldcompressie
- Bulkafbeelding optimaliseren voor bestaande afbeeldingen
- Conversie naar volgende-generatie afbeeldingsformaten
- Gereedschappen voor vergroten/verkleinen en bijsnijden van afbeeldingen
Het implementeren van deze plugins kan zorgen voor geoptimaliseerde websiteafbeeldingen, wat leidt tot snellere laadtijden en betere algehele prestaties. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar draagt ook bij aan een hogere positie in zoekmachines en een effectievere online aanwezigheid.
Even over de automatische compressie van WordPress
Weet je dat WordPress ingebouwde functies voor het optimaliseren van afbeeldingen biedt?
Zelfs zonder plugins zal WordPress grote afbeeldingen die je uploadt verkleinen.
Hierdoor vraag je je misschien af waarom een speciale plugin überhaupt nodig is.
De reden hiervoor is dat de compressie die WordPress biedt niet voldoende is om het benodigde prestatieniveau van de site te garanderen.
Ik heb bijvoorbeeld deze afbeelding van Unsplash geüpload, die oorspronkelijk 17,6 MB groot was, en WordPress heeft hem teruggebracht tot 924 KB. Een goede plug-in voor het optimaliseren van afbeeldingen zou dit terugbrengen tot ongeveer 300 KB, zodat de site snel laadt op zowel desktop- als mobiele apparaten. Bovendien bieden plugins voor het optimaliseren van afbeeldingen andere belangrijke functies, zoals het converteren van afbeeldingen naar het efficiëntere WebP-formaat.
De test
Ik begon deze vergelijking met een verse WordPress installatie en uploadde tien foto’s die ik op kantoor had gemaakt naar één pagina.
Het origineel van elke foto weegt ongeveer 2MB, en na het uploaden heeft WordPress dat aantal gekrompen tot ergens tussen de 600-800KB.
Afbeeldingen optimaliseren door Elementor
Omdat ik bij Elementor werk, lijk ik misschien bevooroordeeld ten opzichte van ons eigen product. Maar zoals je zult zien, heb ik hetzelfde installatie- en gebruiksproces doorlopen voor alle plugins die ik heb getest, en ik heb zelfs enkele verbeterpunten gevonden voor Image Optimizer.
Eerste installatie
Nadat ik de gratis plugin had geïnstalleerd, kwam ik een handig menu tegen met alle instellingen die ik nodig had:
Voor de eerste installatie moet je verbinding maken met de website van Elementor. Voor nieuwe gebruikers die zich nog niet hebben geregistreerd, is het proces iets langer, maar nog steeds beheersbaar in een paar minuten.
Is het goed geoptimaliseerd?
De afbeeldingen die ik testte werden drastisch kleiner, van 693KB naar 165KB. Met behulp van Google PageSpeed Insights verbeterde de mobiele score van 47 voor de optimalisatie naar 69 erna. Twee andere belangrijke SEO statistieken verbeterden. First Contentful Paint (FCP) ging van 2,7 naar 1,8, en Largest Contentful Paint (LCP) ging van 25,7 naar 5,6.
Rekening houdend met het feit dat we geen andere optimalisatie hebben gedaan dan op de knop Optimaliseren te klikken, zijn dit zeer indrukwekkende resultaten.
Gebruikersinterface
Image Optimizer heeft een interfacevoordeel dat geen enkele andere plugin die ik heb getest bood: de mogelijkheid om op de achtergrond te werken. Dit is vooral belangrijk voor sites met veel afbeeldingen. Bij de meeste plugins moet je tijdens het optimalisatieproces in het optimalisatiescherm blijven en dit kan je kostbare tijd verspillen. Met Image Optimizer hoef je je stroom niet te onderbreken om te wachten tot de plugin klaar is met optimaliseren.
Na het installeren van Image Optimizer wordt elke afbeelding die je uploadt automatisch geoptimaliseerd en geconverteerd naar WebP. Je krijgt ook een Bulkoptimalisatiescherm waarmee je alle bestaande siteafbeeldingen automatisch kunt optimaliseren.
De plugin slaagde erin om elk van de afbeeldingen te nemen en ze terug te brengen van gemiddeld 2MB naar gemiddeld 179KB. Een andere handige functie is het feit dat Image Optimizer de enige plugin was die de afbeeldingen op de achtergrond optimaliseerde, waardoor je weg kunt navigeren van het optimalisatiescherm. Het is ook de enige plugin die niet nog een dashboard toevoegt onder Instellingen, maar alle schermen onder Media houdt.
Is het een kosteneffectieve oplossing?
Hoe meer afbeeldingen je op je site hebt, hoe meer de prijs een cruciale factor wordt bij het kiezen van optimalisatieplugins.
Tijdens het onderzoek voor deze recensie interviewde ik een ontwikkelaar die zijn site had overgezet van TinyPNG naar Site Optimizer, en hij vertelde dat hij een site heeft met 60K afbeeldingen. Door over te stappen op Site Optimizer kon hij zijn uitgaven terugbrengen van een paar duizend dollar per maand naar $199 per jaar.
Bedrijf erachter
Zoals ik al zei, wordt Image Optimizer gemaakt door Elementor, de websitebouwer die ook de #1 plugin is in de WordPress repository. Elementor is een gevestigd bedrijf, opgericht in 2016 en heeft nu meer dan 350 werknemers.
Conclusie
De Image Optimizer plugin van Elementor onderscheidt zich door zijn naadloze integratie met WordPress en biedt een gebruiksvriendelijke ervaring die de snelheid van de site aanzienlijk verbetert zonder dat dit ten koste gaat van de afbeeldingskwaliteit. Deze optimalisatietool blinkt niet alleen uit in het comprimeren van afbeeldingen tot optimale formaten, maar introduceert ook innovatieve functies zoals achtergrondoptimalisatie, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor efficiëntie en effectiviteit.
TinyPNG
Eerste installatie
Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd, moet je je registreren via het formulier op de instellingenpagina. De basisinstellingen zijn vrij eenvoudig, maar houd er rekening mee dat dit deels komt doordat TinyPNG het kleinste aantal functies biedt in vergelijking met de andere plugins die we hebben getest.
Is het goed geoptimaliseerd?
TinyPNG scoorde in het midden als het ging om afbeeldingsoptimalisatie. Het verkleinde de afbeelding van 693K naar 347K en bracht de totale paginagrootte terug van 9,3MB naar 8,3MB.
Gebruikersinterface
Net als de vorige plugin geeft ook TinyPNG je een eenvoudige interface die afbeeldingen optimaliseert bij het uploaden of in bulk op de achtergrond. Toen ik het echter testte op een kleine site, werkte de optimalisatie niet op de achtergrond. Ik moest in hetzelfde venster blijven om de optimalisatie door te laten gaan.
Ik kreeg ook geen indicatie van het verschil tussen de originele afbeelding en de nieuwe geoptimaliseerde afbeelding, waardoor het moeilijk was om te bepalen of de afbeelding voldoende geoptimaliseerd was of niet.
Is dit een kosteneffectieve oplossing?
Het optimaliseren van 1M compressies kost je $24.780 per jaar. Dat is een enorm bedrag voor de geleverde dienst van het optimaliseren van je siteafbeeldingen.
Bedrijf erachter
Door hun Linkedin pagina te volgen, vond ik twee mensen uit Nederland die verbonden zijn aan Tinify, het bedrijf achter TinyPNG. In tegenstelling tot de andere plugins die we hebben bekeken, lijkt TinyPNG niet zo goed verbonden te zijn met het WordPress ecosysteem en mist het de diepgaande integratie en betrokkenheid van de gemeenschap die we bij de concurrenten wel zien. Deze afstandelijkheid kan bijdragen aan de minder gebruiksvriendelijke aanpak en de beperkingen in functies en aanpassingsmogelijkheden die het biedt.
Conclusie
Met een lijst met functies die de nodige functionaliteit missen en een onbevredigend prijsmodel komt TinyPNG niet echt in de buurt van de concurrentie.
EWWW Afbeeldingsoptimalisatie
Eerste installatie
Ik moet zeggen dat deze plugin misschien wel de slechtste productnaam heeft die ik ooit heb gehoord. Het klinkt als een uitdrukking van afschuw (bijvoorbeeld “EWWW, deze pasta is afschuwelijk!”).
Hoe dan ook, met zo’n merknaam verwachtte ik geen spectaculaire UX-ervaring, maar ik was aangenaam verrast. EWWW Image Optimizer bood een verrassend eenvoudig installatieproces en een gebruiksvriendelijke interface. Het dashboard van de plugin was intuïtief, waardoor het eenvoudig was om door de verschillende optimalisatie-instellingen te navigeren zonder gebruikers te overweldigen met technisch jargon.
De eerste installatie was vrij eenvoudig. Bovendien heeft deze plugins, in tegenstelling tot de meeste, geen API-verbinding nodig. De premium versie heeft deze verbinding wel, maar de gratis versie niet. Houd er rekening mee dat dit ook een negatieve kant kan hebben, omdat het je server kan belasten, waardoor je site langzamer laadt, wat precies het tegenovergestelde is van wat de bedoeling is van de plugin.
Ik vond de weergave van geoptimaliseerde afbeeldingen behoorlijk vervelend, omdat het alle verschillende formaten van elke afbeelding liet zien.
Is het goed geoptimaliseerd?
Nadat ik 10 afbeeldingen had geüpload, ontdekte ik tot mijn verbijstering dat er nauwelijks iets was verkleind. Voor alle plugins die ik heb geprobeerd, heb ik de standaardinstellingen aangehouden, in gedachten houdend dat ik geen afbeeldingsexpert ben en geen tijd heb om al te veel te sleutelen aan optimalisatie-instellingen.
Bij het testen was ik teleurgesteld dat de standaardinstellingen van EWWW Image Optimizer de bestandsgrootte van afbeeldingen slechts marginaal verminderden zonder significante kwaliteitsverbetering.
De oorspronkelijke grootte van de pagina met de 10 afbeeldingen was 9,3 MB. EWWW heeft het slechts teruggebracht tot 8,9, wat niet in de buurt komt van voldoende in termen van SEO.
Het gebrek aan support voor next-gen formaten zoals WebP was een opvallende omissie, die de algehele effectiviteit van de plugin voor SEO-prestaties beïnvloedde.
Gebruikersinterface
Nadat ik me had aangemeld om de API-sleutel te krijgen, was ik een beetje in de war. De functies die de plugin aanbood veranderden en er was een omschakeling tussen “Easy Mode” en “Ludicrous Mode”.
Toen ik probeerde in te loggen op de site, verscheen er een vreemde melding:
Ik kon dus niet inloggen om het cloud dashboard te zien. Bovendien leek de EWWW-site een standaard WordPress-sjabloon te gebruiken. Deze aspecten duidden op een minder dan bevredigende werking.
Ik wil ook vermelden dat de Ludicrious modus zijn naam eer aandoet. Er zijn te veel schermen en de instellingen vond ik erg verwarrend.
Voor zover ik kon zien, biedt de plugin geen automatische optimalisatie voor elke nieuwe afbeelding die wordt geüpload.
Is het een kosteneffectieve oplossing?
Helaas heb ik de API niet getest, omdat deze alleen premium is. Ik kan dus geen nauwkeurig antwoord geven over de cloud oplossing, maar de optimalisatie op basis van de server is zeker niet geschikt voor sites met een groot aantal afbeeldingen.
EWWW is de goedkoopste oplossing, omdat het geen limiet heeft op het aantal afbeeldingen. Als je op zoek bent naar een gratis oplossing en je hebt een kleine site met weinig afbeeldingen, dan zou dit een goede oplossing voor je kunnen zijn.
Bedrijf erachter
Volgens hun About pagina is de plugin in 2013 ontwikkeld door twee mensen uit Montana. Hoewel hun verhaal inspirerend is, verklaart het veel van de verwarring in de UX van het product.
Conclusie
Ken je het gezegde: “Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch”?
Dat is de zin die ik zou gebruiken om deze plugin te beschrijven. Zelfs als je een kleine site hebt, is het gedoe om de afbeeldingen op voldoende niveau te optimaliseren de $5 niet waard die je elk kwartaal overmaakt aan een plugin die het veel beter doet.
Voor degenen die agressieve compressie en geavanceerde functies zoals next-gen formaat support nodig hebben, kan het nuttig zijn om andere opties te bekijken.
Hoewel EWWW Image Optimizer het gemak van server-side optimalisatie biedt, is het cruciaal voor site-eigenaren om rekening te houden met de mogelijke impact op de bronnen van hun server. Server-side optimalisatie kan je hosting belasten als het niet goed wordt beheerd, vooral voor websites met veel verkeer of beperkte hostingbronnen. Dit staat in contrast met cloud-gebaseerde oplossingen, waarbij het optimalisatieproces wordt uitbesteed aan externe servers, waardoor de hosting van je eigen site minder wordt belast.
Verbeelden
Eerste installatie
Imagify vereist wel dat je je aanmeldt en dan de API-sleutel kopieert en plakt. Dit is een beetje lastig, maar niet al te erg.
Het aanmelden neemt wel veel ruimte in beslag op het WordPress dashboard.
Ik vond het erg prettig dat Imagify een duidelijke indicatie geeft van de status van geoptimaliseerde afbeeldingen.
Is het goed geoptimaliseerd?
Helaas zijn veel afbeeldingen die ik probeerde te optimaliseren om de een of andere reden niet gelukt. Imagify slaagde erin om de standaardafbeelding die we testten te verkleinen van 693KB naar 234KB.
Gebruikersinterface
Ik vond de interface van Imagify erg mooi, goed ontworpen en minimalistisch. Ik hield vooral van de visuele weergave van geoptimaliseerde en niet-geoptimaliseerde afbeeldingen.
Is dit een kosteneffectieve oplossing?
De plugin miste een aantal basisfuncties die nodig zijn voor sites met veel afbeeldingen, zoals optimalisatie van achtergrondafbeeldingen, ondersteuning voor WebP en de mogelijkheid om EXIF te verwijderen.
Imagify kost $60 per jaar voor 500MB aan compressie, waardoor het redelijk betaalbaar is.
Bedrijf erachter
Imagify is gekocht door het Europese hostingbedrijf group.one. Het bedrijf is eigenaar van een aantal plugins, waaronder BackWPup, WP Rocket en Rank Math SEO.
Conclusie
Imagify komt naar voren als een eenvoudige, goed ontworpen en betaalbare invoegtoepassing voor het optimaliseren van afbeeldingen, die functionaliteit effectief in balans brengt met gebruikerservaring. De eenvoudige installatie en de duidelijke indicatie van de optimalisatiestatus maken het toegankelijk voor gebruikers van alle niveaus, waardoor een naadloze integratie in WordPress workflows wordt gegarandeerd.
Smush
Eerste installatie
Smush had een eenvoudig te gebruiken onboarding wizard, en dat is de mate van mijn lof voor de UX.
Deze plugin is uniek in onze tests voor het toevoegen van een eigen menu-item. Eerlijk gezegd denk ik niet dat een plugin voor het optimaliseren van afbeeldingen een extra menu rechtvaardigt.
Daarnaast biedt de plugin een van de meest verwarrende menu’s die ik ooit heb gezien. Om je een beeld te schetsen, het Smush dashboard heeft 10 verschillende menu’s. Gezien het feit dat we het hier hebben over een afbeeldingsoptimalisatie plugin, is dat aantal verbazingwekkend.
En het wordt er binnen elk menu niet eenvoudiger op. Het eerste, het dashboard, heeft 12 verschillende secties.
Het was onmogelijk om een specifieke instelling in het dashboard te vinden.
Is het goed geoptimaliseerd?
Ik moet helaas zeggen dat Smush ook hier een enorme teleurstelling was. Het had bijna geen invloed op de afbeeldingsgrootte.
Gebruikersinterface
De interface van Smush, gekenmerkt door een te complex dashboard en verwarrende navigatie, vormt een grote uitdaging voor gebruikers die op zoek zijn naar eenvoudige oplossingen voor het optimaliseren van afbeeldingen. De plugin heeft een uitgebreid menusysteem in het WordPress dashboard, wat leidt tot een onoverzichtelijke lay-out die het vinden van specifieke functies of instellingen bemoeilijkt.
Is het een kosteneffectieve oplossing?
Gezien het feit dat ik niet tevreden was met de mate van verkleining van de afbeelding, kan ik niet zeggen dat het goed zou werken op sites met veel afbeeldingen.
Smush is behoorlijk kosteneffectief. De gratis versie beperkt het aantal afbeeldingen niet en de pro versie begint bij $6 per maand.
Bedrijf erachter
Smush is gemaakt door WPMU DEV, een bedrijf dat al jaren meedraait in de WordPress gemeenschap. Op hun Linkedin pagina staan 138 mensen, waarvan er 29 uit India komen. WPMU Dev is onderdeel van Inscrub, een Amerikaans bedrijf dat ook Campuspress en edublogs omvat.
Conclusie
Ik was echt ontevreden over de optimalisatieresultaten van Smush. De impact op het verkleinen van afbeeldingen was minimaal, en dat is precies de taak waarvoor de plugin bedoeld is. De interface van Smush heeft een te uitgebreid dashboard met talloze menu’s en instellingen, waardoor het voor gebruikers een uitdaging is om specifieke opties te vinden en efficiënt door de plugin te navigeren.
Hoewel Smush een gratis versie aanbiedt, roepen de beperkte optimalisatiemogelijkheden vragen op over de waarde ervan, vooral voor sites met een groot aantal afbeeldingen. Het uitgebreide scala aan functies en instellingen kan gebruikers mogelijk overweldigen, wat afbreuk doet aan het hoofddoel van beeldoptimalisatie.
KortePixel
Eerste installatie
De installatie is snel en eenvoudig. Je hebt één hoofdpagina met instellingen onder “Instellingen”.
Je krijgt 100 credits in de gratis versie.
ShortPixel werkt automatisch zonder al te veel instellingen. Na het installeren van de plugin wordt de daadwerkelijke optimalisatie gedaan in het Bulk Optimalisatie menu onder Media.
Is het goed geoptimaliseerd?
ShortPixel heeft een krachtige optimalisatie-engine. Het verminderde de totale paginagrootte die we gebruikten van 9,3 MB naar 6,1 MB. De standaardafbeelding die we testten werd gereduceerd van 693KB tot 175KB.
Gebruikersinterface
De interface van ShortPixel is gebruiksvriendelijk, ontworpen om het optimaliseren van afbeeldingen eenvoudig en toegankelijk te maken voor gebruikers van alle niveaus. Je hebt toegang tot de bulkoptimalisatiefunctie van ShortPixel onder het menu “Media”, waarmee je alle afbeeldingen op je site in één keer kunt optimaliseren. De instellingen zijn eenvoudig te navigeren, met duidelijke opties voor het selecteren van het type compressie (lossy of lossless) en het inschakelen van automatische formaatconversie naar WebP. Een ander voordeel van de interface van ShortPixel is de duidelijke feedback over het optimalisatieproces, inclusief de hoeveelheid ruimte die is bespaard, waardoor het eenvoudig is om de impact van je optimalisaties te zien.
Is het een kosteneffectieve oplossing?
ShortPixel heeft maar één premium abonnement, dat $99 per jaar kost. Dat maakt het een redelijk betaalbare oplossing. Het biedt ook een eenmalige aankoop van credits, wat aan je behoeften zou kunnen voldoen als je niet al te vaak afbeeldingen uploadt.
Bedrijf erachter
Op de website van ShortPixel staat dat ShortPixel een handelsmerk is van ID Scout SRL. Het is me niet gelukt om al te veel over het bedrijf te weten te komen. Ze zijn gevestigd in Boekarest, Roemenië, en op de Linkedin pagina van ShortPixel staan 7 mensen. Op de website staan ook 19 verschillende producten die het bedrijf aanbiedt.
Conclusie
ShortPixel is een krachtige oplossing voor het optimaliseren van afbeeldingen die erin slaagde om de afbeeldingen die we optimaliseerden aanzienlijk te verkleinen. Het heeft een eenvoudige interface die je niet overweldigt met instellingen. Qua doelgroep is deze plugin zeer geschikt voor beginners, maar ook voor ontwikkelaars die de klus gewoon willen klaren.
Conclusie
De hier besproken plugins, van ShortPixel en Image Optimizer van Elementor tot de minder effectieve opties zoals TinyPNG en EWWW Image Optimizer, bieden een reeks oplossingen die zijn afgestemd op verschillende behoeften en budgetten. Of je nu op zoek bent naar geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, gebruiksgemak of kosteneffectiviteit, er is altijd wel een plugin die je kan helpen bij het stroomlijnen van je beeldoptimalisatieproces.
Goedkoopste oplossing: EWWW Image optimizer – Er zijn twee dingen die opvallen aan EWWW Image Optimizer. Ten eerste is het de enige plugin met een onbeperkt aantal afbeeldingoptimalisaties op de gratis versie. Ten tweede is het de enige die de optimalisatie aan de serverkant uitvoert. Toen ik het uitprobeerde, vond ik dat de plugin mijn afbeeldingen niet voldoende optimaliseerde in termen van SEO prestaties.
Runner up: Imagify – Imagify had een heel vriendelijke interface met een onboarding wizard om alles in gang te zetten. Daarnaast had Imagify een uitgebreide set functies.
De winnaars: ShortPixel & Image Optimizer van Elementor – Beide plugins blonken uit in optimalisatieniveau en gebruiksgemak.
Eindnoot
Nadat ik klaar was met testen, was ik benieuwd naar de invloed van Image Optimizer by Elementor op de werkelijke laadtijd van een pagina, omdat ik weet dat dit een van de cruciale factoren van SEO is.
Ik heb de pagina getest voor en na het uitvoeren van de plugin.
Het verschil was aanzienlijk.
Hiervoor had ik een paginagrootte van 2,5 MB, met een laadtijd van 3,75 seconden.
Na het uitvoeren van de Image Optimizer plugin daalde de paginagrootte naar 883 KB en de laadtijd van de pagina naar 2,09 seconden.
Dit was een aanzienlijke verbetering die mogelijk was door alleen de standaardinstellingen van de plugin te activeren. Bovendien was dit een pagina met slechts 10 afbeeldingen. Echte blogberichten en landingspagina’s bevatten vaak tientallen afbeeldingen.
Het is duidelijk dat beeldoptimalisatie een cruciale factor is in het behouden van de snelheid van de site en het verbeteren van de gebruikerservaring. Als webprofessionals moeten we ervoor zorgen dat ze geen afbeeldingen uploaden die onnodig groot zijn. Het implementeren van een plugin voor beeldoptimalisatie kan zowel jou als je klanten hoofdpijn besparen.
Op zoek naar verse inhoud?
Ontvang artikelen en inzichten uit onze wekelijkse nieuwsbrief.
Door uw email in te voeren, gaat u akkoord met het ontvangen van emails van Elementor, inclusief marketing emails,
en gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.