Dit jaar kwam Den Sabrov, een freelance digitale nomade die momenteel in Indonesië, op Bali woont, als algehele winnaar uit de bus.

Over Den Sabvrov

Den is een zeer getalenteerd en creatief persoon met een indrukwekkend portfolio van fantastische websites. Hij is niet alleen ontwerper, maar ook ontwikkelaar, 3D-kunstenaar en fotograaf. Hij heeft veel vaardigheden en zijn websites weerspiegelen zijn vaardigheid en originaliteit.

Den’s passie voor het bouwen van websites begon al op jonge leeftijd. Hij won een wedstrijd voor junioren en was verslingerd aan het maken van websites. In die tijd waren er maar een paar tools beschikbaar, dus codeerde hij ze met de hand in Kladblok. Toen hij ouder werd, bleef hij zijn vaardigheden verbeteren en in 2019 ontdekte hij uiteindelijk Elementor.

“Ik begon Elementor al in 2019 te gebruiken.” – Den Sabvrov

Den’s eerste klant was een verhuurder die een boekingswebsite moest bouwen. Na het uitproberen van verschillende oplossingen, kwam Den erachter dat het gebruik van WordPress met Elementor de beste optie was. Met Elementor kon hij de visie van de klant tot leven brengen met complexe lay-outs en minimale inspanning. Het resultaat overtrof de verwachtingen van de klant en vanaf die dag wist Den dat Elementor zijn go-to tool was. Hij waardeert het dat Elementor voortdurend wordt verbeterd en gebruikt het voor al zijn projecten.

De winnende website



“De klant is een startend bedrijf. Ze hebben hoofdkantoren in de Verenigde Staten en Duitsland en zijn naar mijn mening pioniers op het gebied van VR-oplossingen voor professionele sporten. Hun enige eis was om een website te maken die net zo indrukwekkend is als hun product.” Den Sabrov

De website van ImproVR is een perfecte combinatie van prachtige beelden en gebruiksvriendelijke navigatie. De website heeft een strak, minimalistisch ontwerp dat gericht is op het laten zien van de VR-technologie van ImproVR. Het gebruik van interactieve elementen, zoals animaties en hover-effecten, voegde een extra laag van betrokkenheid toe voor bezoekers.

Over het geheel genomen is Den’s ontwerp voor de website van ImproVR een uitstekend voorbeeld van hoe Elementor kan worden gebruikt om unieke en aantrekkelijke websites te maken en het is een bewijs van zijn vaardigheden als ontwerper en ontwikkelaar.

De winnende website – Diepgaande blik

Image 5 Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 1

Naar mijn mening is het welkomstscherm een van de belangrijkste onderdelen van de hele website. Het moet de aandacht van gebruikers trekken zodra ze op de pagina aankomen.” Den Sabrov

De aangeleverde video voor de entree-animatie had uitdagingen vanwege de lage framerate. Toch vond Den een oplossing door AI te gebruiken om hem te helpen het beeld op te schalen en slow motion toe te passen. Dit resulteerde in een zeer vloeiend resultaat. Hij gebruikte ook GSAP (GreenSock Animation Platform) om geavanceerde animaties te bouwen.

Image 4 Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 2

Het tweede deel van de website, dat belangrijk is om de bezoeker te informeren over het product, werd gebouwd met behulp van Elementor tools zoals muizeffecten en wat aangepaste JavaScript. Het idee van dit gedeelte was om te simuleren wat iemand zou kunnen zien met een echte VR-bril.

Image 3 Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 3

Het volgende belangrijke gedeelte van de website is van vitaal belang omdat het de belangrijkste functies van het product laat zien. Hoewel dit gebied er eenvoudig uitziet, heeft Den verschillende subtiele effecten geïmplementeerd die zo vloeiend zijn uitgevoerd dat je ze nauwelijks opmerkt, maar ze zijn ongelooflijk zacht voor het oog. Bij elk nieuw stukje informatie verandert de afbeelding een klein beetje.

Image 2 Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 4

Den combineerde een horizontaal scrollend effect met de sticky column functie voor de volgende sectie om een zeer interactief en spannend deel van de website te produceren. Bovendien voegde het gebruik van de scroltrigger een extra dimensie toe, waardoor bezoekers een unieke interactie met de website konden aangaan.

Image 1 Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 5

Het volgende gedeelte maakt weer gebruik van de scroll-trigger om interactiviteit te bieden met wat de gebruiker met zijn muis doet. Den heeft Blender 3D gebruikt om dit uitstekende 3D-model te maken, dat hij helemaal nieuw heeft gemaakt. Het 3D-model voegde diepte en realisme toe aan de website, waardoor deze zich van anderen onderscheidde.

Image Website Showoff Blog - Spotlight Op De Winnaar 6

De website sluit af met een call-to-action waarbij de bezoeker contact kan opnemen met het bedrijf door een eenvoudig maar mooi ontworpen contactformulier in te vullen. Het gebruik van eigen widgets van Elementor, waaronder de widget met testimonials en de widget met de flipbox, hielp bij het creëren van een gepolijste en professionele afsluiting van de website.

Bij nader inzien zei Den: “Ik vond het geweldig om de Showoff te winnen. Een van de belangrijkste redenen waarom ik Elementor gebruik, is dat het me een enorm scala aan functies biedt en de behoefte aan andere plugins vermindert. Dit helpt me om me volledig te richten op de website en het ontwerp ervan”.

Wat zijn Den’s toekomstplannen?

Wat zijn toekomstplannen betreft, is Den van plan websites te blijven bouwen en zijn vaardigheden als webontwikkelaar uit te breiden. De flexibiliteit van het werken als webontwikkelaar, in combinatie met de mobiliteit die Elementor biedt, stelt hem in staat zijn droom na te jagen om overal ter wereld te werken.

Verder wil Den ook meer bijdragen aan de gemeenschap door twee add-on plugins voor Elementor te ontwikkelen. Hij wil tools maken om andere webontwikkelaars en -ontwerpers te helpen nog krachtigere en aantrekkelijkere websites te maken.

Conclusie

Samengevat is de website van Den voor ImproVR een uitstekend voorbeeld van hoe Elementor kan worden gebruikt om unieke en visueel verbluffende websites te maken. Zijn gebruik van verschillende functies en gereedschappen en zijn indrukwekkende vaardigheden zorgden ervoor dat zijn website opviel tussen de concurrentie, waardoor het een verdienstelijke winnaar werd van de Elementor SHOWOFF 2022 competitie. De visie die Den tot leven bracht voor ImproVR is een ware weerspiegeling van zijn talent en beheersing van zijn vak. We zijn erg benieuwd naar zijn volgende creatie!

SHOWOFF Website: https://showoff.elementor.com/

ImproVR Website: https://impvr.com/

Portfolio van Den: https://bersus.design/