In het afgelopen kwartaal is Elementor samen met jou blijven groeien door je nieuwe tools te bieden en de prestaties van je frontend en backend te verbeteren. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen in de Editor, Elementor AI, Elementor Hosting en nieuwe Plugins, heeft Elementor nu 10,3% van het internet in handen met meer dan 16,3 miljoen sites die draaien op Elementor, en is de wereldwijde Elementor Community bijna 150K mensen sterk. Laten we eens kijken naar onze recente successen en spannende plannen voor de komende maanden.

Taxonomy Query Vooruitblik Op Q2: Prestatieverbeteringen In Professionele Ontwerptools En Meer 1

Professionele ontwerptools

Elementor heeft hard gewerkt om innovatieve ontwerptools te blijven bieden waarmee je sneller en efficiënter prachtige websites kunt bouwen. Recente releases bevatten weergavevoorwaarden voor elementen waarmee je inhoud kunt weergeven volgens regels en parameters van jouw keuze. Je kunt ook widgets van je website uitschakelen vanuit de Element Manager, en als je Elementor Pro gebruikt kun je widgets verwijderen uit het Widget Panel van klanten en teamgenoten om een meer gerichte bouwomgeving te creëren.

We hebben ook drie belangrijke ontwerptools gepland voor dit kwartaal, waaronder de Loop Taxonomy Query voor aanbiedingen, die net is uitgebracht. Met de Taxonomy Query kun je je categorieën en tags in Loop Items weergeven, zodat je je aanbiedingen beter kunt organiseren en bezoekers kunt helpen de berichten of producten te vinden die ze zoeken.

De komende releases bevatten ook de nieuwe Off Canvas Widget, waarmee je overal op je website een container kunt plaatsen en deze kunt koppelen aan verschillende soorten links. Zodra de bezoeker op de link klikt, wordt de inhoud van de container weergegeven. Dit is geweldig voor verticale megamenu’s, aantrekkelijke contactformulieren en meer. Naast de Off Canvas Widget introduceren we ook de nieuwe Search Widget. De zoekwidget maakt gebruik van AJAX-technologie en als je bezoekers hun zoekwaarde intypen, worden er suggesties weergegeven in een vervolgkeuzemenu op basis van de inhoud van je website.

Plans For Performance Vooruitblik Op Q2: Prestatieverbeteringen In Professionele Ontwerptools En Meer 2

Snellere websites en editor

Prestaties zijn een ander belangrijk aandachtspunt voor het komende kwartaal. Elementor zal zich richten op 3 verschillende gebieden om de prestaties van je frontend en backend te verbeteren. Deze gebieden zijn: laadtijd aan de voorkant via de TTFB metric, schonere code en het versnellen van de Editor. We zijn al begonnen met de release van 3.21, die je TTFB metriek drastisch vermindert met 20-30%. Wat betreft de prestaties van de editor, zullen we ons richten op het verbeteren van de ervaring van het bouwen met geneste elementen in widgets zoals de Accordeon, Tabbladen, Carrousel en het Mega Menu.

Ai Vooruitblik Op Q2: Prestatieverbeteringen In Professionele Ontwerptools En Meer 3

Creators de kracht geven met Elementor AI

De afgelopen maanden hebben we een aantal nieuwe innovatieve AI-functies geïntroduceerd in de Editor om je workflow te versnellen en te verbeteren. Deze functies zijn onder andere wijzigingen in het maken van AI-containers, zodat het je nu eerst een wireframe aanbiedt en je vervolgens helpt deze te vullen met content. Een andere toevoeging aan Elementor AI is Context, waarmee de AI-inhoud die op je hele website wordt gegenereerd op merknaam blijft door de stem en toon van je merk en bedrijfsinformatie in te stellen. De nieuwste toevoeging aan Elementor AI is de Copilot. Deze functie werkt als een persoonlijke assistent die je individuele stijl van webbouwen leert. Het suggereert dan de volgende container die je zou willen maken, rekening houdend met zowel jouw stijl als best practices.

Hosting Lite Vooruitblik Op Q2: Prestatieverbeteringen In Professionele Ontwerptools En Meer 4

De beste hostingoplossing voor Elementor-websites

Dit kwartaal gaat Elementor Hosting door met het onthullen van nieuwe Hosting Plans en bundels, zodat je altijd een perfecte oplossing kunt vinden, wat je hostingbehoeften ook zijn. Allereerst hebben we de nieuwe Hosting Lite-plannen voor makers die de gratis versie van Elementor gebruiken. Met onze nieuwe Static hostingpakketten kun je je website met een gerust hart opschalen, omdat je site sneller draait en veiliger is dan ooit. Naast deze geweldige nieuwe plannen introduceren we ook bundels. Hierdoor zullen sommige Elementor Hosted Websites supergeladen worden met Elementor AI en de Image Optimizer. Kijk ook uit naar nieuwe functies zoals Site Sharing om samenwerking gemakkelijker te maken en je site sneller dan ooit te migreren.

Image Optimizer By Elementor Vooruitblik Op Q2: Prestatieverbeteringen In Professionele Ontwerptools En Meer 5

Plugins gemaakt door Elementor, voor webbouwers

Elementor is er trots op om te zien hoeveel makers over de hele wereld de Image Optimizer plugin al gebruiken om de prestaties van hun website te verbeteren. De plugin is onlangs uitgebracht en is al meer dan 200.000 keer geïnstalleerd, waardoor we des te enthousiaster zijn om je een exclusieve preview te geven van onze nieuwste plugin. Zorg er dus voor dat je de herhaling van de show tot het einde bekijkt om de speciale sneak peek te zien.

Klaar voor Q2

Met zoveel geweldige nieuwe functies te vieren in de afgelopen maanden, zijn we enorm enthousiast over wat de komende maanden zullen brengen aan webontwerpers over de hele wereld. Van professionele ontwerptools, via AI-innovatie, tot nieuwe Hosting-plannen, Plugins en meer speciale verrassingen die Elementor krachtiger dan ooit zullen maken.