Als toonaangevende websitebouwer heeft Elementor het voor webbouwers gemakkelijker dan ooit gemaakt om hun WordPress websites visueel te bouwen en te lanceren zonder enige kennis van codering. Met onze Elementor Hosting oplossing wordt het bouwen van WordPress websites nog toegankelijker, gestroomlijnder en veiliger. En nu zijn we verheugd om nieuwe mogelijkheden te introduceren die de prestaties van je website enorm verbeteren, je workflow vereenvoudigen en het succes van je merk vergroten.

Met functies zoals geavanceerde caching, staging, pagina duplicatie, custom domain connect, email authenticatie en website reset zal je Elementor gehoste website geoptimaliseerd zijn voor top zoekmachine rankings en een uitzonderlijke gebruikerservaring. Deze toevoegingen zijn ontworpen om het bouwen en beheren van je website soepeler en eenvoudiger te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om een website te maken waar je bezoekers dol op zullen zijn.

Laten we deze spannende nieuwe functies eens nader bekijken en de voordelen ervan voor jou en je website verkennen.

Verbeterde paginalading met geavanceerde caching

Caching Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 1

Als eerste een echte game changer: Advanced Caching. Deze functie is ontworpen om de laadtijd van je pagina’s en berichten aanzienlijk te verbeteren. Als Advanced Caching is ingeschakeld, wordt de HTML van je website in de cache geplaatst en direct geserveerd vanaf ons wereldwijde Content Delivery Network (CDN), samen met de statische bestanden zoals afbeeldingen, video’s, JS en CSS. Hierdoor kun je de laadtijd van pagina’s aanzienlijk verkorten, zoekmachine rankings verbeteren en zorgen voor een betere betrokkenheid van bezoekers.

Hoe werkt het? Door veelgevraagde gegevens in een cache op te slaan, hoeft de server de inhoud niet meer elke keer opnieuw te genereren als een pagina wordt geladen. Door deze techniek te combineren met de kracht van Cloudflare’s CDN wordt je website snel en efficiënt geladen vanaf meer dan 285 locaties wereldwijd, wat zorgt voor een uitzonderlijke gebruikerservaring.

Image 2 Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 2

Geavanceerde voorkeuren voor caching

Maar dat is nog niet alles. De Advanced Caching functie geeft je ook volledige controle over de caching voorkeuren van je Elementor gehoste website. Via eenvoudige en gebruiksvriendelijke instellingen vanuit je WordPress dashboard kun je eenvoudig caching voorkeuren instellen, waarmee je kunt instellen hoe vaak de cache automatisch wordt verwijderd. Je kunt ook bepalen welke pagina’s en berichten je wel of niet wilt meenemen in de cache, wat handig is voor dynamische websites die een combinatie van statische en dynamische pagina’s hebben, zodat de inhoud van de website altijd vers en up-to-date is. En als je de cache ooit handmatig moet wissen, dan kan dat ook.

Voor veel websites is het belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers altijd de meest recente inhoud te zien krijgen. Als je site berichten of groepen berichten heeft die vaak veranderen, zoals productvermeldingen, nieuwsartikelen of cursusbeschrijvingen, dan wil je deze uitsluiten van de cache. Dit zorgt ervoor dat bezoekers altijd de meest recente versie van de inhoud te zien krijgen. Als je site bovendien berichten heeft die gebruikersspecifieke informatie weergeven, zoals inhoud gebaseerd op locatie, dan kun je deze ook het beste uitsluiten van caching.

Op basis van onze tests hebben we ontdekt dat het inschakelen van de Advanced Caching functie op Elementor gehoste websites resulteert in significante verbeteringen in alle belangrijke web vitaliteiten, terwijl je volledige controle hebt over de caching voorkeuren van je website.

Staging: Test je website in een veilige omgeving

Staging Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 3

We zijn ook blij te kunnen aankondigen dat we een nieuwe Staging-functie hebben toegevoegd aan onze hostingpakketten. Met deze functie kun je een duplicaatversie van je website maken in een aparte omgeving. Dit betekent dat je wijzigingen kunt aanbrengen, nieuwe functies kunt testen en problemen kunt oplossen zonder je live site te beïnvloeden. Hierdoor kun je fouten of downtime op de live site voorkomen en het ontwikkelingsproces van je website stroomlijnen.

De Staging-functie is beschikbaar voor onze hostingplannen ‘Business’, ‘Scale’ en ‘Grow’. En om een nieuwe staging-omgeving te maken, log je gewoon in op je Elementor-account, kies je de Elementor gehoste website waarvoor je een staging wilt maken, klik je op ‘Beheer deze website’ en binnenin zie je een nieuwe optie om “‘Nieuwe staging maken’. De duur van dit proces hangt af van de grootte van je site.

Nadat je de staging-omgeving hebt gemaakt, kun je klikken op “Staging beheren”. Deze nieuwe omgeving wordt geleverd met een gouden bovenbalk die aangeeft dat je je in je testomgeving bevindt. Dit is om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk wijzigingen aanbrengt in de live productiesite.

Elke staging site heeft zijn eigen adres, zoals
https://stg-mysite.elementor.cloud – Je kunt dit adres gebruiken om je live staging site te bekijken en te zien hoe hij werkt. Daarnaast kun je de link delen met je teamgenoten of klanten en zelfs een site lock gebruiken, zodat bezoekers de site kunnen betreden met een wachtwoord.

De staging omgeving bevat aparte WordPress en Elementor installaties die alleen invloed hebben op de staging site, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om veilig nieuwe plugin updates te testen of nieuwe ontwerpen en functies uit te proberen, zoals nieuwe kleuren, lay-outs, afbeeldingen en andere site-instellingen, voordat je ze naar de live productie website pusht met de handige “Push to live” knop.

Frame 10883056 Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 4

En als je wijzigingen hebt aangebracht op je live website en je wilt die synchroniseren met je staging omgeving, dan kun je ze eenvoudig van je live productiesite naar je staging omgeving halen met de knop “Pull from live”. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je uitgebreid aan je staging site hebt gewerkt en een bijgewerkt duplicaat van je live website nodig hebt.

De nieuwe staging-omgeving helpt niet alleen bij het uitvoeren van updates en het opsporen van fouten, maar is ook een geweldig hulpmiddel bij het bouwen van je website, zodat je kunt experimenteren en je website kunt verfijnen voordat je de wijzigingen toepast op je live site, zodat hij altijd soepel draait en er op zijn best uitziet.

Eenvoudig pagina’s dupliceren voor tijdbesparende productiviteit

Duplication Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 5

Elementor Hosting biedt ook een andere zeer nuttige functie die tijd bespaart en de productiviteit verhoogt: Pagina Duplicatie. Zo eenvoudig als het klinkt. Met slechts één klik kunnen webbouwers pagina’s snel dupliceren, zodat hetzelfde ontwerp, dezelfde lay-out, dezelfde inhoud, dezelfde links en andere instellingen nauwkeurig worden gekopieerd.

Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid tijd doordat je geen repetitieve en tijdrovende taken meer hoeft uit te voeren en zorgt ook voor consistentie in het ontwerp, de lay-out en de inhoud van een website, waardoor de kans op fouten afneemt. Je hebt ook geen speciale plugins van derden meer nodig die deze specifieke taak uitvoeren.

Pagina’s dupliceren is vrij eenvoudig. Als je naar het onderdeel Pagina’s in het WordPress dashboard navigeert, heb je nu de optie “Pagina dupliceren”. Vervolgens kun je de gedupliceerde pagina de naam geven die je wilt en deze aanpassen met de knop “Bewerken met Elementor”. Deze functie is een tijdbesparende oplossing voor webbouwers die consistentie willen behouden en eenvoudig soortgelijke pagina’s willen maken met minimale inspanning.

Vereenvoudig de lancering van je website met – Custom Domain Connect en Email Authentication

Domain 1 Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 6

Goed, tijd voor wat gepraat over domeinen. Een eigen domein voor je website is belangrijk om je merkidentiteit vast te stellen en je site een professionele uitstraling te geven. Met een eigen domein wordt je website ook gemakkelijker te onthouden en het kan ook de SEO-ranking van je website verbeteren.

Verbind je aangepaste domein

Elke website die wordt gehost op Elementor wordt geleverd met een gratis Elementor-adres, zoals “mysite.elementor.cloud.” Je kunt ook je eigen aangepaste domein koppelen om een uniek adres voor je website te hebben. Om het koppelen van een eigen domein aan je hostingaccount eenvoudiger te maken, biedt Elementor een functie die Custom Domain Connect heet. Deze gebruiksvriendelijke gids met 5 stappen vereenvoudigt het proces zodat je snel je merk aan de wereld kunt laten zien.

Authenticeer je domein met Email

Als je eenmaal een eigen domein hebt ingesteld, kun je je professionele merkimago verder versterken met een e-mailadres dat bij dat domein past.

Met de verificatiefunctie Email Domain kun je je domeinnaam verifiëren met je e-mailadres. Hierdoor kun je e-mails versturen vanaf je aangepaste domein e-mailadres, waardoor de kans groter is dat ze de beoogde ontvangers bereiken. Door een aangepast domein voor je e-mailadres te gebruiken, zien je e-mails er professioneler en betrouwbaarder uit, voorkom je spamfilters en verbeter je de open rates van je e-mails.

Zowel Email Domain Connect als Custom Domain Connect zijn ontworpen om het lanceringsproces van websites gestroomlijnder en efficiënter te maken, zodat je tijd bespaart en technische taken minder complex worden.

Website resetten: Eén-klik-oplossing voor een nieuwe start

Erase Nieuwe Hostingfuncties: Geavanceerde Caching, Staging-Omgeving En Paginaduplicatie Voor Een Verbeterde Workflow. 7

Als laatste op de lijst: een knop “Website resetten”. Als je ooit in de positie bent geweest dat je helemaal opnieuw moet beginnen met je website, dan weet je misschien dat het handmatig resetten van je website een vervelend en ingewikkeld proces kan zijn. De Reset-knop maakt dit veel eenvoudiger en minder stressvol.

Met één klik kun je al je aanpassingen wissen en je website terugzetten naar de standaardinstellingen. Deze functie kan vooral handig zijn voor webbouwers die meerdere keren opnieuw moeten beginnen met het instellen van hun website vanwege veranderende voorkeuren van klanten of andere verzoeken.

Om de Reset-knop te gebruiken, ga je gewoon naar je Elementor dashboard, kies je de website die je wilt resetten, klik je op “Deze website beheren”, klik je op het menu met de drie puntjes en kies je “Website resetten”. Nadat je het resetproces hebt bevestigd, wordt je website in de oorspronkelijke staat hersteld, klaar om opnieuw te beginnen.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van de Reset-knop een drastische actie is die je alleen als laatste redmiddel moet nemen. Je kunt voor de zekerheid altijd een back-up van je website maken en deze indien nodig herstellen.

Samenvatten

Met onze nieuwste hostingmogelijkheden zal de laadsnelheid van je website een aanzienlijke upgrade ondergaan en zal je workflow meer gestroomlijnd zijn, waardoor je meer tijd overhoudt om je te concentreren op het maken van goed presterende websites die je publiek boeien en binden. Met geavanceerde caching, staging, pagina duplicatie, aangepast domein, email authenticatie en website reset, is het bouwen en beheren van succesvolle WordPress websites nog nooit zo eenvoudig en toegankelijk geweest.

We nodigen je uit om deze nieuwe functies zelf uit te proberen en te ervaren welk verschil ze voor je website kunnen maken. Of je nu de laadtijd wilt verbeteren, nieuwe functies veilig wilt testen of het ontwikkelingsproces van je website wilt stroomlijnen, met Elementor Hosting zit je goed.

Meld je nu aan en sluit je aan bij de tienduizenden webbouwers die zich al bij Elementor Hosting hebben aangesloten.