Klanten uploaden vaak grote, niet-geoptimaliseerde afbeeldingen, wat een website drastisch kan vertragen. Om deze uitdaging aan te gaan, wendde Chris Gilchrist, de oprichter van Waterfront Digital, zich tot de Image Optimizer van Elementor. De implementatie van deze tool vereenvoudigde niet alleen het optimalisatieproces, maar resulteerde ook in een indrukwekkende verbetering, waarbij de laadtijden van pagina’s met meer dan 50% werden verkort en de algehele prestaties van de site verbeterden.

Chris Gilchrist, een doorgewinterde webdesigner met twintig jaar ervaring, heeft vooraan gestaan bij digitale projecten voor grote klanten als Vogue, IBM en Oxford University Press, maar ook voor talloze ambitieuze kleine en middelgrote bedrijven.

Als oprichter van Waterfront Digital, een full-service digitaal adviesbureau gevestigd in Schotland, zijn Chris en zijn team gespecialiseerd in de ontwikkeling van mobiele apps, webdesign en -ontwikkeling, e-commerceoplossingen en uitgebreide digitale marketingservices.

De uitdaging: Webefficiëntie behouden

Ondanks het feit dat Chris visueel boeiende websites afleverde, merkte hij een terugkerend probleem: na verloop van tijd uploadden klanten talloze niet-geoptimaliseerde afbeeldingen, waardoor de websiteprestaties aanzienlijk werden vertraagd.
Dit had niet alleen invloed op de gebruikerservaring, maar ook op de snelheid van de site – cruciale meetgegevens voor het behoud van online effectiviteit.

De tool testen op de Marie Guerlain website

Om de effectiviteit van de Image Optimizer grondig te beoordelen, besloot Chris deze te implementeren op de hele website van Marie Guerlain.

Image Optimizer Success Story 01 1 Hoe Waterfront Digital De Laadtijd Van Pagina'S Drastisch Verkortte Met Image Optimizer 1

Deze beslissing werd ingegeven door de noodzaak om de grote hoeveelheid beeldinhoud aan te pakken die de hele site beslaat, die een reeks rubrieken met veel beeld bevat, van galerieën tot blogposts.

Vóór de optimalisatie had de hele website last van trage laadtijden, die niet alleen de gebruikerservaring beïnvloedden, maar ook de SEO-prestaties vanwege de grote afmetingen van de afbeeldingen. Door de Image Optimizer van Elementor toe te passen, wilde Chris tastbare verbeteringen in de efficiëntie van de hele site laten zien.

De oplossing: Een eenvoudige maar krachtige plugin

Om deze problemen aan te pakken, koos Chris voor Image Optimizer van Elementor. Gezien Waterfront Digital’s uitgebreide gebruik van Elementor voor klantprojecten, was het logisch om een plugin te kiezen die naadloos integreerde met dit platform. De eenvoud van de plugin was een belangrijk verkoopargument – het bood essentiële instellingen zonder het proces te ingewikkeld te maken, waardoor een gemakkelijke, set-it-and-forget-it aanpak mogelijk was die minimale tussenkomst van de klant vereiste.

Chris benadrukte het gebruiksgemak: “De eenvoud ervan. Er zijn een paar instellingen, wat geweldig is omdat we zo de beste implementatie kunnen kiezen. Dan kunnen we het gewoon op de achtergrond laten draaien zonder dat klanten er iets voor hoeven te doen of zich zorgen hoeven te maken over hoe ze het het beste kunnen gebruiken.”

Implementatie: Een soepele integratie

Het installatieproces van de plugin voor beeldoptimalisatie was eenvoudig en weerspiegelde het gebruiksvriendelijke ontwerp. Chris beschreef het als “snel en supergemakkelijk” en benadrukte het plug-and-play karakter waardoor het zelfs toegankelijk was voor gebruikers die niet zo thuis waren in webtechnologieën.

Resultaten: Onmiddellijk en impactvol

Het testen van de tool op de Google PageSpeed Insights tool liet significante resultaten zien. De algehele prestatiescore van de mobiele homepage steeg van 79 naar 96.

Image Optimizer Success Story 02 1 Hoe Waterfront Digital De Laadtijd Van Pagina'S Drastisch Verkortte Met Image Optimizer 2

Daarnaast hadden de Core Web Vitals ook een positieve invloed. De FCP-score werd verlaagd van 944 ms naar 812 ms, de snelheidsindex ging van 2,5s naar 1,2s en de LCP-score werd verlaagd van 2,5s naar 812ms.

Vóór:

Image Optimizer Success Story 03 Hoe Waterfront Digital De Laadtijd Van Pagina'S Drastisch Verkortte Met Image Optimizer 3

Na:

Image Optimizer Success Story 04 Hoe Waterfront Digital De Laadtijd Van Pagina'S Drastisch Verkortte Met Image Optimizer 4

Na de implementatie leidden de optimalisatie-inspanningen tot drastische verbeteringen op alle pagina’s van de site. Laadtijden werden aanzienlijk verkort, wat bijdroeg aan een soepelere gebruikerservaring en een betere betrokkenheid. Chris controleerde de prestatiecijfers van de site voor en na het toepassen van de Image Optimizer en merkte verbeteringen op in belangrijke gebieden zoals lagere bouncepercentages en hogere retentie, die cruciaal zijn voor SEO en gebruikerstevredenheid.

De uitgebreide toepassing en de resulterende positieve veranderingen laten de kracht en noodzaak zien van het gebruik van een effectieve oplossing voor beeldoptimalisatie om optimale webprestaties te behouden.

Vooruitkijken: Toekomstige verbeteringen en aanbevelingen

Het advies van Chris aan andere bedrijven is duidelijk: maak gebruik van oplossingen voor beeldoptimalisatie om te zorgen voor naadloze en efficiënte websiteprestaties. Zulke tools zijn essentieel voor bedrijven om hun website efficiënt te houden na de overdracht aan klanten.