Intro

In 2022 heeft Elementor de grens van 12 miljoen gebruikers overschreden, waardoor Elementor actief is op bijna 8% van het wereldwijde internet. In de afgelopen jaren is Elementor gebruikt om een groot aantal verschillende soorten websites te maken, van portfolio’s tot blogs tot agentschappen en e-commerce winkels. In die tijd heeft Elementor ook een robuust ecosysteem van addons van derden opgebouwd die de mogelijkheden van Elementor uitbreiden. Het resultaat is dat je bijna elk type websiteontwerp kunt maken dat je maar kunt bedenken.

In ons speciale Live Show-evenement begonnen we met het bespreken van de fundamenten die we in 2022 hebben gelegd en die onze toekomstige groei in 2023 en daarna zullen vergemakkelijken. We introduceerden nieuwe belangrijke leden van de verschillende Elementor-community’s die er zijn om je te helpen bij alles wat je nodig zou kunnen hebben. Tot slot sloten we het Roadmap Event af door te delen waar we ons in 2023 op zullen richten: Hosting features, het verbeteren van Core functionaliteiten, het verbeteren van Performance, het uitbreiden van onze E-Commerce en Marketing tools en het toevoegen van meer Geavanceerde Bewerkingsmogelijkheden.
Tijdens dit evenement deelden we ook onze eerste openbare roadmap voor elk kwartaal, die je op elk moment kunt bezoeken en hier functieverzoeken kunt indienen.

Community Een Overzicht Van Elementors Allereerste Roadmap &Amp; Focus Event In 2023 1

Elementor’s gemeenschappen

Elementor heeft actieve en betrokken communities, gehost in verschillende kanalen en locaties. Vanaf dit jaar zal Elementor nog actiever worden in zijn communities en heeft het speciale teamleden toegewezen om deel te nemen aan de conversatie en een aanspreekpunt voor je te zijn wanneer dat nodig is. Je kunt dit segment hier bekijken.

Elementor Global Community – Ashley Whitehair, een Elementor expert die al sinds 2004 websites bouwt en sinds 2021 deel uitmaakt van Elementor, heeft een nieuwe rol aangenomen als Global Community Content Manager.

Elementor op GitHub – Nicholas Zein, die zijn carrière als webontwerper begon in 2007 en eerder moderator was in de Global Elementor Community, is de nieuwe Developers Community Manager op GitHub.

Elementor Addons – Verdi Heinz, die in 1995 zijn eerste HTML-website bouwde en sinds ongeveer 2017 deel uitmaakt van de Elementor Community, is benoemd tot Head as Developer Partners en zal het centrale punt zijn voor alles wat met ontwikkelaars te maken heeft.

Elementor & WordPress – Miriam Schwab, die al sinds 2007 WordPress websites bouwt, heeft gesproken op en WordCamp evenementen heeft georganiseerd, en medeoprichter was van Strattic dat in 2022 is overgenomen door Elementor, heeft een nieuwe rol aangenomen als Hoofd WordPress Relaties, om onze bijdrage aan WordPress verder uit te breiden.

Elementor’s Customer Experience in de Community – Igor Elez, die sinds 2010 websites bouwt en sinds 2020 deel uitmaakt van Elementor als Tier 2 Customer Experience Engineer, zal een actievere rol gaan spelen in de Community en op Social Media om je te helpen met uitdagingen op het gebied van Customer Experience.

Showoff Een Overzicht Van Elementors Allereerste Roadmap &Amp; Focus Event In 2023 2

Elementor’s Show Off Wedstrijd

Tijdens de Live Show hebben we de winnende websites van de vorige Show Off Competitie opnieuw bekeken. We waren ongelooflijk onder de indruk van de websites die webbouwers hebben gebouwd met Elementor, en we blijven ons elke dag verbazen. Tijdens dit evenement lanceerden we ook onze nieuwe Show Off pagina op onze website en Instagram @elementor_showoff, waar je je beste werk kunt insturen. We willen jou in de schijnwerpers zetten en roepen je op om je beste ontwerpen met ons te delen – we zullen elke maand een website van de maand kiezen en we zijn al begonnen met het verzamelen van inzendingen voor de volgende Show Off competitie in 2023.

Product Focus Een Overzicht Van Elementors Allereerste Roadmap &Amp; Focus Event In 2023 3

Productfocus

In 2023 hebben we 5 belangrijke aandachtsgebieden: Hosting, Core, Performance, E-Commerce & Marketing en Geavanceerde bewerkingsmogelijkheden. Je kunt dit segment hier bekijken.

  • Hosting – Elementor WordPress Hosting (voorheen Elementor Cloud), officieel gelanceerd in februari 2022. In het afgelopen jaar hebben we talloze gesprekken gevoerd met gebruikers die hun websites hebben gebouwd met behulp van Elementor WordPress Hosting, waarbij sommige gebruikers websites hebben gebouwd die maandelijks meer dan 6,5 miljoen bezoekers aan verkeer genereren. De gebruikers die we spraken gaven aan dat onze oplossing hen een levensvatbaar alternatief bood voor andere hostingproviders.

    Als gevolg daarvan zullen we onze hostingfuncties in 2023 uitbreiden met staging, klonen, multi-site abonnementen, email en een migratietool. Als onderdeel daarvan zullen we op 30 januari ook nieuwe plannen introduceren.
  • Core – Omdat Elementor al meer dan 6 jaar bestaat, met meer dan 100 releases, hebben niet alle functies en widgets dezelfde functionaliteit, omdat de eisen en behoeften 6 jaar geleden heel anders waren dan nu. In 2023 zullen we ons richten op het verbeteren van bestaande functies, het op elkaar afstemmen van functionaliteit en bruikbaarheid van alle functies, het introduceren van nieuwe functies om ontbrekende functionaliteiten te dekken, het herschikken van elemententabbladen voor consistentie, het verbeteren van de gebruikerservaring, navigatie en oriëntatie.
  • Prestaties – U in staat stellen websites te maken die snel laden en hoog scoren op de Web Vital Scores van Google is voor ons een topprioriteit. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Chrome om samen gebieden met kansen te identificeren. Elementor heeft Google-tools gebruikt, waaronder het Chrome User Experience Report en Core Web Vitals Technology Report, terwijl we technisch advies kregen van een Chrome-expert. We hebben al verschillende verbeteringen doorgevoerd in 2022, maar zullen daar in 2023 mee doorgaan.
  • E-Commerce & Marketing – Om onze CEO Yoni Luksenberg te citeren: “Stop met het bouwen van websites, bouw bedrijven”. We bouwen websites, niet om de zoveelste website te hebben, we bouwen ze om bekendheid te genereren, om de verkoop te verhogen, om meer leads te verzamelen. En dus – door de jaren heen hebben we E-Commerce en Marketing tools geïntroduceerd waarmee je bedrijven kunt bouwen – waaronder de WooCommerce Builder, de Form Builder, Popup Builder, Landing Page Builder, en deze voortdurend verbeterd. In 2023 zullen we deze mogelijkheden nog verder uitbreiden zodat je betere bedrijven kunt bouwen, de verkoop kunt stimuleren en conversies kunt verhogen.
  • Geavanceerde bewerkingsmogelijkheden – Na de fundamentele updates die we in 2022 hebben doorgevoerd, zijn we nu volop bezig met het bieden van geavanceerde bewerkingsmogelijkheden. Tijdens dit evenement deelden we onze eerste driemaandelijkse roadmap die gericht is op Containers, Nested Elements en Loop Builder. Het komende kwartaal zit boordevol spannende nieuwe functies met het Mega Menu dat al in ontwikkeling is, Loop Carousel die al uit is in bèta van Elementor Pro 3.11, en nog veel meer spannende functies. We hebben je ook een voorproefje gegeven van de nieuwe gebruikersinterface waar we aan werken en die wordt gebouwd in REACT. Dit wordt onze eerste stap naar de volgende generatie Elementor, met betere prestaties, betere technologieën en meer innovatie.

Dat was het voor nu, tot volgend kwartaal

Nu we ons allereerste Roadmap-evenement afsluiten, willen we je eraan herinneren dat je altijd onze openbare roadmap op onze website kunt bekijken. We willen graag doorgaan met deze evenementen en zullen ze elk kwartaal houden.

We horen graag wat je ervan vindt en tot de volgende keer.