Tijdens het vorige evenement hebben we de grens van 12 miljoen Elementor websites overschreden. Sindsdien zijn Elementor en haar community blijven groeien, grotendeels dankzij jullie – de webbouwers die vertrouwen stellen en prachtige websites bouwen met Elementor. In het eerste kwartaal van 2023 is Elementor gegroeid tot meer dan 13 miljoen websites en wordt het gebruikt op meer dan 8% van het internet.

Daarnaast heeft Elementor in het eerste kwartaal van 2023 het goede momentum vastgehouden dat in het laatste kwartaal van 2022 is begonnen, dankzij de fundamenten die het jaar daarvoor zijn gelegd. Het afgelopen kwartaal heeft Elementor drie nieuwe versies van de plugin uitgebracht en een aantal nieuwe hostingfuncties. In het tweede kwartaal van 2023 zijn we van plan door te gaan met de cadans van het uitbrengen van nieuwe functies om onze plugin- en hostingmogelijkheden uit te breiden en je een compleet platform te bieden om ongelooflijke websites te bouwen.

Communities Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 1

Elementor in de gemeenschap

Hoewel niet persoonlijk aanwezig, hebben we tijdens het evenement belangrijke vertegenwoordigers uit de verschillende Elementor-community’s gehoord om meer te horen over hun betrokkenheid bij de community. Hun betrokkenheid bij de community maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om ons communicatieniveau en onze transparantie met u te vergroten.

Elementor Global Community – als onderdeel van zijn rol als Global Community Manager houdt Ashley Whitehair wekelijkse live sessies over verschillende onderwerpen, live demo’s en AMA’s met onze Product Managers als ze functies delen in hun ontdekkingsfase, zodat je een actievere rol kunt spelen in het vormgeven van Elementor.

Elementor op GitHub – het afgelopen kwartaal heeft Nicholas Zein al jullie verzoeken op GitHub bekeken en ze verplaatst naar hun nieuwe thuis op het tabblad Discussies, zodat we beter zicht hebben op jullie verzoeken om functies en jullie bestaande verzoeken kunnen upvoten. Heb je een nieuwe functie waar je om wilt vragen – je kunt je verzoek hier delen.

Elementor Addons – in het komende kwartaal zal Verdi Heinz, Hoofd Developer Partners, de weg vrijmaken voor Elementor gecertificeerde addons. De certificeringsdrempel voor gecertificeerde addons zal ervoor zorgen dat Elementor Addons en extensies compatibel zijn met alle updates van Elementor, wat je gemoedsrust geeft bij het updaten van je websites.

Elementor & WordPress – we zijn dankbaar dat we deel uitmaken van de WordPress gemeenschap en het WordPress ecosysteem en Miriam Schwab heeft het afgelopen kwartaal besteed aan het versterken van onze band met WordPress. We kijken er ook naar uit om je te ontmoeten op WordCamp Europe op 8-11 juni en verwelkomen je graag op onze stand.

Elementor’s Klantenervaring – in het afgelopen kwartaal heeft Igor Elez een actieve rol op zich genomen in de Elementor Facebook Community om je te helpen met je behoeften op het gebied van klantenervaring. Naast zijn wekelijkse posts met FAQ’s organiseert hij samen met Ashley maandelijks AMA-sessies met een materiedeskundige over verschillende onderwerpen om je vragen beantwoord te krijgen. Dus houd je ogen open in de Elementor Community voor de volgende onderwerpen en bereid je vragen voor.

3.12 1 Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 2

Elementor 3.12

Elementor 3.12, dat onlangs is uitgebracht, bevat een aantal langverwachte functies waarmee je het ontwerp van je website kunt verbeteren. Met de nieuwe Menu widget kun je eenvoudige of geavanceerde menu’s maken met dropdown inhoudsgebieden die gebruik maken van de kracht van Flexbox Containers om alle elementen te plaatsen die je maar wilt in het inhoudsgebied. Elementor 3.12 bevat ook de mogelijkheid om een alternatieve sjabloon in je Loop Grid te plaatsen om zeer diverse en unieke advertentie-ontwerpen te maken.

Deze versie bevat ook een aantal updates van bestaande functies, waaronder de mogelijkheid om pictogrammen verticaal uit te lijnen in de widget Icon List, de mogelijkheid om je eigen aangepaste SVG te kiezen in de widget Menu Cart en de uitlijning van beschikbare eenheidstypen in elk op eenheden gebaseerd veld. Je kunt hier meer lezen over alle nieuwe functies in Elementor 3.12.

Container Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 3

Nieuwe hostingfuncties

In het eerste kwartaal van 2023 hebben we een aantal nieuwe hostingfuncties geïntroduceerd, die het voor webbouwers gemakkelijker maken om hun WordPress-websites visueel te bouwen en te lanceren zonder enige kennis van codering, maar ook om de prestaties van je website te verbeteren. Deze functies zijn onder andere Advanced Caching, Staging, Page Duplication en Website Reset, waarover je meer kunt lezen in de blogpost over de release.

In het komende kwartaal zullen we de hostingoplossing van Elementor verbeteren om je een compleet platform te bieden voor het bouwen van je websites, waardoor je minder afhankelijk bent van externe leveranciers. De komende functies zijn onder andere een nieuwe kloonfunctie, waarmee je een volledige Elementor gehoste website kunt klonen, zodat je in een handomdraai een nieuwe website kunt maken en niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Daarnaast zullen we in het komende kwartaal een nieuwe Migratie Tool introduceren, waarmee je je WordPress website kunt migreren van je huidige hosting provider naar Elementor.

Containers 1 1 Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 4

Bij nieuwe websites staan containers standaard aan

Het afgelopen jaar heeft Elementor de functie Containers getest en verbeterd om er zeker van te zijn dat het goed werkt met elke mogelijke configuratie. Vanaf Elementor versie 3.10 worden Containers beschouwd als Release Candidate en we raden aan om ze te gebruiken op je websites.

Als je Containers gebruikt, kun je alle nieuwste functies gebruiken die in de afgelopen releases zijn geïntroduceerd, waaronder Nested Tabs, Loop Builder, Mega Menu en andere functies die binnenkort beschikbaar komen.

In een komende versie wordt Containers standaard geactiveerd op alle nieuwe websites. Je kunt het desgewenst deactiveren door naar het WordPress dashboard → Elementor→ Instellingen → Functies te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om containers te activeren op bestaande websites door naar dezelfde plek te gaan als hierboven genoemd. Als je ervoor kiest om containers te activeren op een site die al secties en kolommen heeft, blijft je bestaande inhoud hetzelfde en kun je kiezen of en wanneer je je bestaande inhoud wilt converteren naar Containers.

Advanced Editing 1 Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 5

Nieuwe geavanceerde bewerkingsmogelijkheden introduceren en bestaande mogelijkheden verbeteren.

In het komende kwartaal introduceert Elementor een aantal geavanceerde bewerkingsmogelijkheden op een aantal gebieden: Geneste elementen, meer Loop Builder mogelijkheden, CSS Classes en meer.

Geneste elementen:

Maak gebruik van de kracht van Flexbox Containers en ontgrendel een hele nieuwe wereld van widgetontwerpmogelijkheden door een willekeurig element binnen het inhoudsgebied van widgets te plaatsen met Nested Elements. Aankomende geneste elementen zijn onder andere: Geneste Carrousel en Geneste Accordeon.

Meer lusbouwer mogelijkheden

Elementor zal in de komende releases twee nieuwe mogelijkheden toevoegen aan de Loop Builder. De eerste is de mogelijkheid om statische content te injecteren in het Loop Grid op specifieke itemposities, zodat je advertenties of andere content en designelementen kunt plaatsen als onderdeel van je grid. Daarnaast zal de Loop Builder worden uitgebreid met een filterbalk, die je kunt gebruiken om bezoekers van je website snel te laten vinden wat ze zoeken per categorie.

CSS-klassen

Ook gepland voor het komende kwartaal zijn CSS Classes, waarmee je geavanceerde instellingen kunt groeperen in een class, die je kunt toepassen op elk element van je website. CSS Classes kunnen globaal worden beheerd en bewerkt, zodat als een bepaald element een CSS Class heeft en je deze in één keer voor de hele website wilt wijzigen, je dit vanaf één centrale locatie kunt doen.

Ai 1 Een Korte Samenvatting Van Ons Q2-2023 Roadmap-Evenement 6

Elementor AI – de toekomst is hier

In het tweede kwartaal van 2023 introduceert Elementor Elementor AI, waarmee je je productiviteit en efficiëntie kunt verhogen en tegelijkertijd het ontwerp en de inhoud van je website kunt verbeteren. Met een native integratie in Elementor kun je met het generatieve AI-product de tekst en afbeeldingen van je website maken en verbeteren. Het stelt je ook in staat om het ontwerp van je website aan te passen met professionele aangepaste code, zonder zelf ook maar één regel te schrijven. Met contextuele suggesties maakt Elementor AI het eenvoudig om consistente berichten op je website te zetten en deze te vertalen naar meerdere talen. Bovendien stelt de Code Assistant van Elementor AI je in staat om overal aangepaste codefragmenten te maken en toe te voegen. Plus, met onze aankomende functies voor het maken en verbeteren van afbeeldingen, heb je nog meer ontwerpmogelijkheden. Lees er hier meer over en schrijf je in op de wachtlijst.

Elementor Q2-2023 Roadmap in een notendop

Elementor luistert voortdurend naar je en waardeert je feedback. In het komende kwartaal werken we aan een aantal van de meest gevraagde functies, zodat u zich kunt concentreren op het bouwen van fantastische websites.

We raden je aan om onze Roadmap-pagina(www.elementor.com/roadmap) te bezoeken om te zien wat de volgende stap is, functieverzoeken in te dienen of bestaande functieverzoeken te upvoten (via ons GitHub Feature Request-gedeelte ).

Er komen veel nieuwe en spannende functies aan, laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.