Wij bij Elementor voelen ons vereerd en vereerd om getuige te zijn van de immense impact die WordPress heeft gehad op het web. Sinds we de wereld van dit opmerkelijke platform zijn binnengestapt, hebben we gezien hoe een idee, voorgesteld door Matt Mullenweg en opgepikt door Mike Little, zich ontwikkelde van een blogsysteem dat publiceren op het web voor iedereen mogelijk maakte op een manier die nog nooit eerder was vertoond, tot een robuust CMS met een levendig, dynamisch ecosysteem eromheen en een bloeiende economie van producten, diensten en oplossingen.

Een van de meest verbazingwekkende dingen aan WordPress, en wat heeft bijgedragen aan de razendsnelle opkomst ervan, is het ongewone vermogen om tegemoet te komen aan de fundamentele behoeften van een breed scala aan mensen en organisaties. Iedereen die wel eens een product heeft gebouwd, weet dat het belangrijk is om je te richten op één segment, één doelgroep, maar door een flexibel en uitbreidbaar platform te bieden, heeft WordPress alle soorten gebruikers in staat gesteld om websites te bouwen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. In het geval van WordPress is dit gebrek aan focus dus een revolutionair voordeel.

Om aan de behoeften van zo’n gevarieerde groep gebruikers te voldoen, heeft WordPress zich voortdurend ontwikkeld om aan de veranderende eisen van de online wereld te voldoen. De toewijding aan innovatie en aanpassingsvermogen heeft het tot het fundament van het internet gemaakt, waardoor het meer dan 43% van alle websites van stroom voorziet.

WordPress: creativiteit voor iedereen

Wp20 2 Twintig Jaar Wordpress En Een Revolutie Op Het Web 1

WordPress bracht een opmerkelijke boodschap op het web en in de wereld die in de loop der jaren zoveel levens heeft beïnvloed: jij doet ertoe. Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent, hoe oud je bent, je geslacht, je overtuigingen – jij kunt het verschil maken. En dat niet alleen, wij geven om jou en willen voor jou het verschil maken. WordPress heeft zich nooit gericht op de “elite” – een van de belangrijkste onderdelen van de WP benadering van software is dat het geweldig moet zijn voor iedereen.

Dit vermogen om een open en toegankelijk platform te bieden voor mensen met alle achtergronden, vaardigheden en ambities is een van de meest opmerkelijke aspecten van WordPress, en iets dat altijd een inspiratie voor ons is geweest. Van bloggers tot ondernemers, van kunstenaars tot ontwikkelaars, WordPress is een katalysator geweest om ideeën om te zetten in realiteit. De intuïtieve interface en aanpasbare functies hebben miljoenen mensen en bedrijven in staat gesteld om prachtige websites te maken zonder dat daar uitgebreide technische kennis voor nodig was. WordPress heeft het web echt gedemocratiseerd, waardoor het een plek is geworden waar creativiteit geen grenzen kent.

Met WordPress zijn de ideeën en gedachten van iedereen belangrijk en kunnen ze gepubliceerd worden op het web.
Met WordPress kun je, wie je ook bent, bijdragen en deel uitmaken van iets groters.
Met WordPress kan iedereen een behoefte zien voor nieuwe functies of diensten, ze ontwikkelen en ze lanceren zodat iedereen ze kan gebruiken. En als de oplossing echt een behoefte op een goede manier oplost, kan iedereen slagen.

WordPress: een gemeenschap die software overstijgt

Wp20 3 Twintig Jaar Wordpress En Een Revolutie Op Het Web 2

WordPress kan iedereen van dienst zijn omdat iedereen eraan en ermee werkt, in de vorm van een sterke, diverse gemeenschap. Het is vreemd om te zeggen, maar het is duidelijk dat WordPress niet alleen software is; het is een bloeiende gemeenschap van gepassioneerde individuen die de geest van samenwerking, support en het delen van kennis hebben omarmd. Van de talloze WordCamps en meetups tot online forums en sociale media groepen, WordPress heeft een gevoel van saamhorigheid en vriendschap gekoesterd. Deze levendige gemeenschap overstijgt geografische grenzen en tijdzones en verbindt mensen van alle rangen en standen. De bereidheid om te helpen en ervaringen te delen binnen deze gemeenschap heeft ertoe bijgedragen dat WordPress meer is dan alleen een hulpmiddel, maar een collectieve kracht voor positieve verandering.

Gisteren hadden we het voorrecht om een 20e verjaardag van WordPress te vieren voor de lokale Israëlische gemeenschap. WordCamp organisatoren, productontwikkelaars en veteraanleiders spraken en deelden hoe hun persoonlijke en professionele reizen werden beïnvloed door hun betrokkenheid bij WordPress. De rode draad onder alle sprekers was hoe de gemeenschap en de connecties die rond WordPress werden gesmeed, het meest betekenisvolle aspect waren van hun WordPress ervaring.

Als je erover nadenkt, is dit heel logisch. Uiteindelijk gaat het om de mensen, wat je ook doet. De mensen voor wie je bouwt en de mensen met wie je bouwt.

Waar het op neerkomt is dat het bouwen van oplossingen lonend kan zijn, maar dat het nog lonender is als je het samen met een gemeenschap bouwt. En als die gemeenschap het bouwt voor anderen zoals zijzelf, dan zal het product natuurlijk echt voldoen aan de behoeften van de gebruikers. En het zal succesvol zijn en dat zal verdere betrokkenheid motiveren – lather, rinse and repeat.

WordPress en wij

Wp20 4 Twintig Jaar Wordpress En Een Revolutie Op Het Web 3

Dit geldt allemaal voor onze reis met WordPress. Wij zijn twee oprichters met een atypische achtergrond die onze eigen behoefte hebben geïdentificeerd en ervoor hebben gekozen om die voor onszelf op te lossen, met de hoop dat het onderweg ook de behoeften van anderen zou oplossen. We hebben het voorrecht gehad om samen te bouwen met andere geweldige mensen, en te zien hoe Elementor werd overgenomen en groeide terwijl het mensen hielp op de manier waarop we hoopten, gaf ons de motivatie om te blijven bouwen en verbeteren.

Elementor is groter geworden dan wij en heeft nu een eigen ecosysteem, bestaande uit serviceproviders, add-on ontwikkelaars en integrators. Het is zo bevredigend om mensen over de hele wereld te zien profiteren van wat wij hebben gebouwd.

En wat we hebben gebouwd had niet kunnen gebeuren zonder de toewijding, visie en vrijgevigheid van de WordPress gemeenschap in het algemeen.

We hebben in de loop der jaren geweldige connecties gemaakt binnen de gemeenschap en we vinden het geweldig om WordCamps te sponsoren en meetups te organiseren, en om onze gemeenschap persoonlijk te ontmoeten, hun verhalen te horen en hoe we een verschil hebben gemaakt in veel van hun levens.

We wensen de hele WordPress gemeenschap – oprichters, bijdragers, ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers – het allerbeste en we kijken ernaar uit om onze connecties en bijdragen aan WordPress en de gemeenschap nog verder te versterken.

Op nog eens twintig jaar, WordPress! We kunnen niet wachten om te zien wat er nog komt. Mazal tov!

Wp20 5 Twintig Jaar Wordpress En Een Revolutie Op Het Web 4