Deze versie richt zich op professionele ontwerptools en prestatieverbeteringen die de laadtijd verkorten en je prestatiebeoordelingen verbeteren. De Taxonomy Query is een nieuw hulpmiddel voor websites met lijsten, waarmee je je categorieën en tags kunt laten zien in Loop Grids & Carousels. De AI Copilot is nog een spannende eerste stap om webbouwers in staat te stellen sneller en efficiënter te bouwen met AI. Deze versie versnelt je website ook met drie significante prestatieverbeteringen.

Loop Taxonomy Query For Loop Grids Introductie Van Elementor 3.21: Taxonomiequery Voor Lijsten, Prestatieverbeteringen En Meer! 1

Taxonomie Query voor lijsten

We zijn verheugd om nog een veelgevraagd hulpmiddel te introduceren voor het bouwen van websites met dynamische inhoud. Tot nu toe kon je Loop Grids en Loop Carousels gebruiken om producten en berichten consistent weer te geven met Loop Templates. Met de Taxonomy Query kun je je categorieën en tags weergeven als items in je Loop Grids en Carousels. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt, kun je het Loop Grid gebruiken om verschillende kledingtaxonomieën weer te geven, zoals “Overhemden”, “Broeken”, “Hoeden” en “Casual”.

De Taxonomy Query biedt geavanceerde mogelijkheden om te kiezen welke taxonomieën je wilt weergeven en in welke volgorde ze worden weergegeven. Je kunt bijvoorbeeld “Alles weergeven” kiezen en de diepte van de weergegeven taxonomieën filteren om te kiezen hoeveel niveaus van subcategorieën je in je lijst wilt opnemen. Dit wordt aanbevolen voor websites met ingewikkelde taxonomie schema’s die meerdere niveaus van subcategorieën bevatten. Als je een website bouwt of beheert met minder ingewikkelde taxonomieën, kun je kiezen voor de optie “Handmatig selecteren”, om te kiezen welke categorieën of tags je wilt weergeven in je vermelding. Of je nu kiest voor “Alles weergeven” of “Handmatige selectie”, je kunt je opsomming ordenen op alfabetische volgorde of ID-nummers, in oplopende of aflopende volgorde. Om ervoor te zorgen dat Taxonomy Query naadloos aansluit op je dynamische websites, is het volledig compatibel met plugins van derden, zoals ACF en Custom Post Types UI.

Performance Introductie Van Elementor 3.21: Taxonomiequery Voor Lijsten, Prestatieverbeteringen En Meer! 2

Prestatieverbeteringen

Updaten naar versie 3.21 verbetert de prestaties van je website aanzienlijk. De nieuwe versie bevat drie belangrijke verbeteringen die de laadtijden verkorten en je Google-prestatiescores een boost geven.

Geoptimaliseerde besturingsweergave

De prestatiescores van je voorkant bestaan uit een aantal verschillende statistieken die de laadtijd en efficiëntie van je website meten. Een van de prominente statistieken is de Time To First Byte (TTFB), die de tijd meet tussen het eerste contact van de klant met je server tot de eerste byte informatie hun browser bereikt. Door de manier waarop Elementor widgets door je bezoekers worden weergegeven te optimaliseren, verlaagt deze versie je TTFB met %-30%. Dit is een grote verbetering die een aanzienlijk effect heeft op de prestatiescores.

Om de nieuwe functie te activeren, activeer je “Controle laden optimaliseren” door naar WordPress Dashboard → Elementor → Instellingen → Functies te gaan.

Schoonmaakcode

Een andere manier waarop deze versie je prestaties verbetert, is het opschonen van de code van je website. Onder de motorkap van je website wordt elk element weergegeven in het Document Object Model (DOM). Het DOM bevat de instructies (in code) over hoe je browser de inhoud en structuur van je website moet weergeven. Over het algemeen geldt dat als deze instructies efficiënter worden geschreven, de browsers van je bezoekers de inhoud sneller laden. Daarom optimaliseert deze versie de hoeveelheid geproduceerde code-widgets door geen markups op te nemen wanneer tekstinvoer leeg wordt gelaten. Dus als je een Icon Box gebruikt en de beschrijving leeg laat, zal de widget minder code aanmaken en een schonere DOM-uitvoer produceren.

Vernieuwde Lazy Load achtergrondafbeeldingen

Achtergrondafbeeldingen behoren tot de zwaarste onderdelen voor browsers om te laden en zijn het moeilijkst te optimaliseren. Daarom zijn we blij dat Elementor 3.21 een nieuwe aanpak gebruikt voor het lui laden van achtergrondafbeeldingen na het verbeteren van een eerdere poging die werd uitgebracht in versie 3.9. Deze keer zal het activeren van het experiment op efficiënte wijze prioriteit geven aan achtergrondafbeeldingen op basis van hun grootte en positie op de pagina. Hierdoor kunnen browsers de afbeeldingen die boven de vouw staan (die direct bij het laden in de viewport verschijnen) als eerste laden en de rest van de achtergrondafbeeldingen later. Het lui laden van achtergrondafbeeldingen is nog een goede reden om Containers te gebruiken om je sites te bouwen, omdat het uitsluitend werkt op achtergrondafbeeldingen die ervoor zijn ingesteld. Om de functie voor lui laden op een specifieke achtergrondafbeelding uit te schakelen, stel je de CSS Class in op “e-no-lazyload”.

Vanaf deze versie zal deze experimentele functie standaard actief zijn. Je kunt “Lazy Load Achtergrondafbeeldingen” activeren door naar WordPress Dashboard → Elementor → Instellingen → Functies te gaan.

AI Copilot – Je bent al een superheld op het gebied van webbouwers, ontmoet nu je hulpje

Elementor AI heeft zich ontwikkeld tot de perfecte persoonlijke assistent voor webbouwers – met de introductie van de AI Copilot. Met deze AI-compagnon kun je sneller dan ooit websites bouwen door je website te begrijpen en suggesties te doen voor lay-outs en elementen om toe te voegen aan je ontwerp. Zoals elke goede partner wordt Copilot intuïtiever naarmate je meer samenwerkt. Hij leert je persoonlijke voorkeuren en stijl bij elke suggestie die je accepteert of verwerpt, zodat je je professionele visie sneller tot leven kunt brengen en binnen enkele minuten ruwe concepten aan klanten en teamgenoten kunt voorleggen.

Feature & Experiment Updates

Deze versie bevat een aantal statuswijzigingen van functies en experimenten. Sommige zijn standaard actief op alle nieuwe sites, en andere zijn een onlosmakelijk onderdeel van Elementor geworden en kunnen niet langer worden geactiveerd of gedeactiveerd vanaf de features-pagina.

  • Standaard actief op nieuwe sites: Taxonomiefilter, Achtergrondafbeeldingen lui laden.
  • Standaard actief op bestaande sites: Raster Containers.

Geniet van een nieuwe Taxonomy Query en verbeterde prestaties met Elementor 3.21

Deze versie bevat de Taxonomy Query voor Loop Grids & Carousels, waarmee je categorieën en tags als loop-items in je lay-outs kunt weergeven. Updaten naar 3.21 geeft je website ook een aanzienlijke prestatieboost door de tijd tot eerste byte (TTFB) met %-30% te verbeteren, je markup op te schonen en een verbeterde Lazy Load-functie voor achtergrondafbeeldingen te introduceren.

Laat ons weten wat je van deze nieuwe functies vindt en hoe je van plan bent ze in je volgende project te gebruiken!