Zeg maar dag tegen zware afbeeldingen die je website vertragen. Image Optimizer by Elementor ondersteunt nu AVIF, het geavanceerde afbeeldingsformaat dat het spel verandert voor webprestaties en visuele kwaliteit.

Waarom AVIF?

AVIF (AV1 Image File Format) biedt superieure compressie, waardoor de bestandsgrootte aanzienlijk wordt verkleind terwijl de verbluffende afbeeldingskwaliteit behouden blijft. Dit betekent snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring voor de bezoekers van je site.

Before After Image Showing Avif Image Optimizer 1.5: Avif-Compressie En -Conversie Geïntroduceerd 1

Hoe het werkt

Image Optimizer by Elementor maakt het eenvoudig om AVIF te integreren in je workflow. Je hoeft alleen maar je afbeeldingen te uploaden en onze tool optimaliseert ze met de AVIF-indeling, zodat je verzekerd bent van de beste balans tussen kwaliteit en prestaties.

Voordelen in een oogopslag

  • Kleinere bestandsgroottes: Krijg snellere laadtijden en verminder de serverbelasting om je gebruikers een soepelere browse-ervaring te bieden. De geavanceerde compressietechnologie van AVIF verkleint de bestandsgrootte van afbeeldingen drastisch, bespaart bandbreedte en versnelt je site.
  • Hoge kwaliteit: Je hoeft geen kwaliteit op te offeren voor prestaties met de indrukwekkende compressiemogelijkheden van AVIF, die ervoor zorgen dat je beelden helder en duidelijk blijven. Of je nu gedetailleerde foto’s of levendige afbeeldingen laat zien, AVIF behoudt de integriteit van je beelden en zorgt voor een uitzonderlijke kijkervaring.
  • Moderne functies: Maak een visueel aantrekkelijke website die je publiek boeit en voor meer conversies zorgt. AVIF support een reeks moderne afbeeldingsfuncties, waaronder HDR (High Dynamic Range) voor levendigere kleuren, transparantie voor veelzijdige ontwerpopties en animatie voor dynamische inhoud.

WebP en AVIF Support

Naast AVIF ondersteunt Image Optimizer by Elementor ook WebP, een ander krachtig afbeeldingsformaat. Het converteert je afbeeldingen automatisch naar zowel WebP als AVIF formaten en zorgt zo voor optimale compressie en kwaliteit. Door gebruik te maken van deze moderne formaten kun je de prestaties en visuele aantrekkingskracht van je website aanzienlijk verbeteren.

Hoe het werkt

Ga in het WordPress dashboard naar Media > Image Optimizer.

Kies tussen het converteren van afbeeldingen naar WebP, AVIF of behoud het originele formaat.

Unnamed Image Optimizer 1.5: Avif-Compressie En -Conversie Geïntroduceerd 2

Aan de slag

Ervaar vandaag nog de toekomst van webafbeeldingen en geef je website de prestatieboost die hij verdient. Update je Image Optimizer, upload wat afbeeldingen en zie vandaag nog het verschil dat AVIF maakt in de snelheid van je website.