De spanning en energie waren hoog op WordCamp Asia, het eerste WordCamp evenement dat in Bangkok werd gehouden. Als deelnemer had ik het voorrecht om Elementor enthousiastelingen over de hele wereld te ontmoeten, van hobbyisten tot professionele gebruikers tot ontwikkelaars van derden. Het was een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en inzichten te delen in de wereld van WordPress.

Wat is WordCamp Azië?

Wordcamp Asia Blog Cover2 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 1

WordCamp Asia is de nieuwste toevoeging aan de WordCamp serie. Bangkok is gekozen als gaststad voor WordCamp Asia vanwege de centrale ligging in Azië, de bereikbaarheid, bezienswaardigheden, de heerlijke keuken en de vriendelijke bevolking. Het eerste WordCamp Asia vond plaats van 17 tot 19 februari 2023.

WordCamp Asia was een doorslaand succes, met meer dan duizend deelnemers, zowel persoonlijk als online. Het evenement had 60 sprekers, 53 organisatoren, meer dan 80 vrijwilligers en 29 mensen in het audio/video team, die allemaal samenwerkten om het evenement onvergetelijk te maken.

Wordcamp Asia Blog Cover3 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 2

Onze eigen Miriam Schwab was spreker in een panel over het bouwen van WordPress Communities.

Samen bloeien: Bouwen aan sterkere banden binnen het Elementor Team

Wordcamp Asia Blog Cover4 1 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 3

Mijn collega’s en ik konden elkaar persoonlijk ontmoeten. Als team dat verspreid is over verschillende landen zien we elkaar vaak alleen op het scherm, dus face-to-face contact was echt bijzonder. Door persoonlijk samen te zijn konden we onze werkrelaties versterken en een groter gevoel van kameraadschap kweken. Daarnaast konden we onze ervaringen en inzichten op een persoonlijkere en intiemere manier delen, wat ongetwijfeld een positieve invloed zal hebben op ons werk in de toekomst.

Extra evenementen voor extra verbinding

Wordcamp Asia Blog Cover5 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 4

Een van de beste onderdelen van WordCamps zijn alle evenementen die er omheen plaatsvinden. Voor zover we geteld hebben, waren er ongeveer tien evenementen gesponsord en georganiseerd door verschillende spelers in de branche. Natuurlijk konden we ze niet allemaal bezoeken, maar degenen die we bijwoonden waren fantastisch!

Het eerste evenement (wat betekent dat het ook het eerste evenement ooit was voor een WordCamp Asian ooit!) werd georganiseerd door Miriam. Het was een informeel samenzijn voor mensen die een paar dagen eerder aankwamen, en het vond plaats in een geweldige bar op het dak. Het was ontzettend leuk en we hadden een geweldige opkomst. Wat een fantastische manier om de bal aan het rollen te brengen voor de community vibe die we allemaal kennen en waar we van houden bij WordCamps.

Geniale hoek

Wordcamp Asia Blog Cover6 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 5

Op onze stand hadden we een Genius Corner met Ariel Klikstein, Co-Founder & CTO, en Ohad Raz, R&D Group Manager, die deskundig advies en begeleiding gaven over het ontwikkelen van plugins en het gebruik van het platform. Zij gaven deskundig advies en begeleiding bij het ontwikkelen van plugins en het gebruik van het platform. Degenen die een afspraak maakten met deze experts uit de industrie, kregen onschatbare kennis en een nieuwe kijk op Elementor. Het was een uitstekende gelegenheid om te netwerken met de besten uit de branche en de vaardigheden van Elementor naar een hoger niveau te tillen.

We kijken ernaar uit om meer van dit soort evenementen te organiseren, dus blijf kijken!

Swag, swag en nog eens swag!

Wordcamp Asia Blog Cover7 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 6

Een van de hoogtepunten van het evenement was de stand van Elementor, waar we een heleboel Elementor swag weggaven, waaronder petten, pins en meer! We hebben ook het hele weekend een geluksdipwedstrijd gehouden, waarbij bezoekers van onze stand kans maakten op iPads, AirTags en AirPods. De opwinding en energie waren duidelijk te merken toen de bezoekers vol spanning afwachtten of ze een van de gelukkige winnaars waren.

3, 2, 1… we zijn live!

Wordcamp Asia Blog Cover8 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 7

We vonden het geweldig dat onze eigen Ziv Geurts gastheer was van een live panel van experts uit de industrie tijdens WordCamp Asia 2023. Het panel bestond uit Asif Rahman van WP Developer, Vova Feldman van Freemius, Vito Peleg van Atarim en Verdi Heinz van Elementor, hoofd Developer Partnerships. Samen deelden ze inzichten over wat het betekent om een maker van een open-source softwarebedrijf te zijn in de wereld van WordPress en Elementor, waarbij onderwerpen als softwareontwikkeling, bedrijfsstrategie, marketing, het opbouwen van een community en nog veel meer aan bod kwamen.

Het live panel was een groot succes, niet in de laatste plaats dankzij Ziv’s innemende en deskundige presentatie. Deelnemers konden leren van leiders uit de industrie en waardevolle inzichten krijgen in de wereld van WordPress en Elementor. Daarnaast waren de panelleden informatief en deelden ze graag hun ervaringen met het publiek, wat zorgde voor een levendige en interessante discussie.

Als je de live-uitzending niet hebt kunnen zien, maak je dan geen zorgen! We hebben de hele paneldiscussie opgenomen en beschikbaar gemaakt om op je gemak te bekijken. We hebben zelfs tijdstempels toegevoegd voor je gemak.

Live panel: Open-Source Software Bedrijven in de WP & Elementor Ruimte | Inzichten van Ondernemers

In contact komen met gelijkgestemde professionals

Wordcamp Asia Blog Cover9 Elementor Op Wordcamp Azië 2023 8

Maar het ging niet alleen om de giveaways en wedstrijden. WordCamp Asia was een uitstekende gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals en te onderzoeken hoe we beter kunnen samenwerken. Deelnemers van alle rangen en standen kwamen samen om een levendig mozaïek van verschillende culturen en achtergronden te creëren op het evenement, waardoor een werkelijk unieke en verrijkende ervaring ontstond.

Verdi Heinz, Elementor’s Head of Developer Partnerships had het volgende te zeggen over de reis:

Tijdens onze tijd in Bangkok hadden we meer dan 40 ontmoetingen met bedrijven die producten hebben die Elementor ondersteunen of er speciaal voor gemaakt zijn. We hebben op dit moment maar één doel: luisteren naar wat bedrijven nodig hebben van een officieel Developer Partnership Program voordat we er de eerste regel voor schrijven. Hartelijk dank aan iedereen die al heeft bijgedragen door hun gedachten met ons te delen.
Als je een product hebt dat voldoet aan de bovenstaande beschrijving, neem dan contact met ons op. Als ontwikkelaar houden we je graag op de hoogte, zodat we de best mogelijke ervaring kunnen creëren voor onze beide gebruikersgroepen. Laat hier je gegevens achter om op de hoogte te blijven: https://elemn.to/devs-in-the-loop.

Tot slot

Over het geheel genomen was WordCamp Asia een groot succes. Het was een fantastische gelegenheid om in contact te komen met de WordPress gemeenschap, te leren van experts op dit gebied en onderweg wat plezier te hebben. Als Elementor & WordPress enthousiasteling was het een voorrecht om deel uit te maken van zo’n dynamische en levendige gemeenschap en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor WordCamp evenementen wereldwijd. Hopelijk zie ik jullie allemaal in Taiwan.