Dit is een enorm jaar geweest voor de Elementor community. We hebben de fundamenten van onze plugin en gehoste websites versterkt, functies toegevoegd die onze ontwerpen en workflows verbeteren, de prestaties van je sites aanzienlijk verbeterd en tegelijkertijd innovatieve AI-technologie direct in de Editor geïntegreerd.

Deze verbeteringen hebben geholpen om 9,4% van het internet te bouwen met Elementor en hebben Elementor veranderd in de populairste WordPress plugin. Dus voordat we aan 2024 beginnen, laten we niet vergeten wat 2023 tot een geweldig jaar voor Web Creators maakte.

Verbeterde prestaties

Of je nu websites bouwt en beheert die gebouwd zijn met onze plugin of met Elementor Hosting Website Builder, ze werden sneller elke keer dat je ze bijwerkte naar een nieuwe versie van Elementor.

3 Alle Nieuwe Functies Die Je In 2023 Hebt Gekregen 1

Plugin prestaties

Het afgelopen jaar zijn de belangrijkste webstatistieken, die de laadtijden van je site meten, steeds beter geworden. Een vergelijking tussen versie 3.10 en 3.18 laat een verbetering van 25% zien in de Time To First Byte (TTFB) metric en een verbetering van 20% in de First Contentful Paint (FCP) metric. Daarnaast zorgt het inschakelen van functies als Flexbox Containers voor een extra prestatieverbetering.

02 3 Alle Nieuwe Functies Die Je In 2023 Hebt Gekregen 2

Elementor gehoste websites zijn sneller dan ooit

Je Elementor websites zijn nog sneller als ze door ons worden gehost. Het afgelopen jaar hebben we Elementor Hosting geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties en we zijn blij te kunnen melden dat onze websites het al een tijdje beter doen dan het gemiddelde in de branche.

4 1 Alle Nieuwe Functies Die Je In 2023 Hebt Gekregen 3

Krachtige pluginfuncties

Prestaties waren niet het enige onderdeel van je website dat verbeterde. In 2023 hebben we 8 nieuwe versies van de plugin uitgebracht die je nieuwe ontwerptools gaven en je workflow stroomlijnden. De nieuwe versies bevatten 41 gloednieuwe functies zoals Nested Elements, Taxonomy Filter en nog veel meer. Je kreeg ook 238 verbeteringen aan bestaande functies. Al deze nieuwe versies hebben een verbazingwekkende 72 van jullie top GitHub verzoeken opgelost.

11 Alle Nieuwe Functies Die Je In 2023 Hebt Gekregen 4

AI-gestuurde creatie

2023 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin generatieve AI ons leven binnendrong op talloze verschillende gebieden. Elementor AI zorgde ervoor dat webcreatie daar één van was. Ons doel was om je te voorzien van AI-tools die je workflow zouden verbeteren, waardoor je nieuwe en snellere manieren zou krijgen om pixel-perfecte resultaten te bereiken. Met de eerste functies kon je tekst, afbeeldingen en code direct in je browser genereren. Latere versies bevatten gereedschappen voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Achtergrond vervangen en verwijderen, Variaties van afbeeldingen genereren, Generatieve vulling en nog veel meer. Net voor het einde van het jaar kun je nu al deze functies combineren met AI-gegenereerde container lay-outs. Met deze nieuwe AI-functie kun je complete Elementor lay-outs genereren, inclusief hun inhoud, met een eenvoudige opdracht zoals “Maak een roze 404-pagina voor een kledingwinkel”. Je kunt ook bestaande containers als referentie gebruiken en soortgelijke variaties genereren. Bovendien kun je het open internet als referentie gebruiken door Elementor AI een URL te geven.

13 1 Alle Nieuwe Functies Die Je In 2023 Hebt Gekregen 5

Elementor Hosting: De beste keuze voor je Elementor website

Elementor Hosting heeft het afgelopen jaar een grote stap voorwaarts gezet en evenaart de beste in de branche met functies als geavanceerde staging en klonen naast tools die je volledige controle geven over je site, zoals SFTP en Database Access. Je hebt ook de gloednieuwe business hub, waar je gemakkelijk je domein en professionele email kunt instellen en een sterke online aanwezigheid kunt garanderen met andere branding tools. We hebben ervoor gezorgd dat het hosten van je Elementor websites bij ons sneller is dan waar dan ook. Met onze unieke Accelerated Plugins, een geïntegreerde Caching Tool en een sprong naar het hoogste niveau van Google Cloud merken je bezoekers het verschil.

Met Elementor Hosting is het nog nooit zo snel geweest om met je website aan de slag te gaan. Of je nu vanaf nul begint, onze kits gebruikt of een site migreert, het opzetten is nu een kwestie van minuten dankzij onze intuïtieve tools en installatiechecklist. Bovendien innoveren we voortdurend om je workflow nog verder te verbeteren, met functies zoals de tool ‘Recente pagina’s’ en voortdurende verbeteringen. Tot slot zijn we begonnen met het aanbieden van uitgebreide Multi-Site Plans, een belangrijke upgrade van onze hostingoplossingen, die je zowel flexibiliteit als schaalbaarheid bieden.

Dat was 2023 – Kom maar op met 2024!

Het afgelopen jaar is ongelooflijk geweest voor webontwerpers. De plugin heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met 8 nieuwe versies, waarin krachtige ontwerptools en mogelijkheden zijn geïntroduceerd om je workflow te stroomlijnen. We hebben ook de AI-revolutie in de editor verwerkt, waardoor je nu de beschikking hebt over tools die een paar maanden geleden nog ondenkbaar waren. Daarnaast hebben we Elementor Hosting naar een nieuw niveau getild, door de industriestandaarden te overtreffen met bliksemsnelle prestaties en hostingtools die het de beste keuze maken voor het hosten van elke Elementor website. We zijn enthousiast om dit momentum voort te zetten en nog meer krachtige functies naar webontwerpers te brengen in 2024.