Spread Agency heeft de prestaties van de website drastisch verbeterd door de Image Optimizer van Elementor te implementeren, waardoor de laadtijden zijn afgenomen en de gebruikerservaring is verbeterd. De laadtijden namen opmerkelijk af: van 3,76 seconden naar slechts 1,12 seconden bij een servertest in Londen en van 1,91 seconden naar 897 milliseconden bij een servertest in Frankfurt.

Inleiding tot Spread Agency

Nikica Kovacevic leidt het webontwikkelingsteam bij Spread Agency in Zagreb, Kroatië.

Image Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 1

Spread Agency is gespecialiseerd in een volledig spectrum van marketingdiensten zoals branding, grafisch ontwerp en foto-/videoproducties en is er trots op voorop te blijven lopen in de snelle technologische industrie. Voor hen is een robuuste online aanwezigheid cruciaal, die dient als een digitaal portfolio om hun capaciteiten te laten zien en klanten aan te trekken.

De uitdaging: de prestaties van de site verbeteren

Bij Spread Agency zag het team een dringende noodzaak om de prestaties van hun website te optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en hun geloofwaardigheid te behouden. Met een zware lading niet-geoptimaliseerde afbeeldingen die hun site vertraagden, waren Nikica en zijn team op zoek naar een oplossing die de laadtijden van hun website kon stroomlijnen en de algehele functionaliteit kon verbeteren.

De oplossing: Elementor’s Afbeeldingen Optimalisatie

De zoektocht naar de perfecte tool leidde hen naar Elementor’s Image Optimizer, aanbevolen door een betrouwbare bron in de industrie. Deze plugin viel op door zijn effectieve optimalisatiemogelijkheden, gebruiksvriendelijke interface en extra functies zoals bulkoptimalisatie en WebP-conversie. De mogelijkheid om back-ups te maken van de originele afbeeldingen zorgde voor een extra beveiligingslaag en het vertrouwen om zonder risico’s te experimenteren.

Implementatie: Een naadloze integratie

Het instellen van Image Optimizer was eenvoudig. Nikica vond het integratieproces intuïtief en waardeerde de goed ontworpen gebruikersinterface en het configuratiegemak. De bulkoptimalisatiefunctie zorgde voor een efficiënte verwerking van afbeeldingen, waardoor de handmatige inspanning aanzienlijk werd verminderd en het team meer tijd overhield voor andere belangrijke taken.

Resultaten

Na de implementatie constateerde Spread Agency een drastische verbetering in de prestatiecijfers van hun website. De laadtijden namen opmerkelijk af – van 3,76 seconden naar slechts 1,12 seconden bij een Londense servertest,

Image 1 Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 2
Image 2 Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 3

en van 1,91 seconden naar 897 milliseconden bij een servertest in Frankfurt.

Image 3 Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 4
Image 4 Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 5

Deze verbetering verbeterde niet alleen de gebruikerservaring, maar verhoogde ook hun algemene prestatiecijfer van C naar B.

Achter de schermen kunnen we een totale vermindering van de afbeeldingsgrootte van de website waarnemen van 1,85 GB naar 760 MB.

Image 5 Verbeterde Websiteprestaties Bij Spread Agency Met Elementor'S Image Optimizer 6

Toekomstperspectief en aanbevelingen

Nikica raadt de Image Optimizer ten zeerste aan bij andere bedrijven die voor soortgelijke uitdagingen staan, en noemt het gebruiksgemak en de effectiviteit. Vooruitkijkend verwacht hij verbeteringen in tools voor beeldoptimalisatie, waaronder mogelijke ontwikkelingen op het gebied van AI en diepere integratie met CMS-platforms, die het weboptimalisatieproces verder kunnen vereenvoudigen en verbeteren.

Conclusie

Voor Spread Agency heeft Elementor’s Image Optimizer bewezen een game-changer te zijn, waardoor ze een snellere, boeiendere online ervaring kunnen leveren. Dit succesverhaal onderstreept niet alleen het belang van beeldoptimalisatie in het huidige digitale landschap, maar ook de toewijding van Spread Agency om gebruik te maken van geavanceerde technologie om hun klanten beter van dienst te zijn.