In deze gids worden de zes beste gratis e-mailmarketingdiensten op 2024 onder de loep genomen, met aandacht voor hun sterke en zwakke punten en unieke aanbod. We helpen je bij het kiezen van het perfecte platform voor jouw behoeften, of je nu een beginner bent of van aanbieder wilt veranderen.

Maak gebruik van de kracht van emailmarketing zonder een cent uit te geven! Laten we beginnen!

Waarom e-mailmarketing belangrijk is in 2024

Zelfs in het tijdperk van sociale media en instant messaging blijft email marketing een krachtpatser. Het heeft een indrukwekkend rendement op investering (ROI), waarbij sommige onderzoeken een gemiddelde van $36 voor elke $1 rapporteren. Waarom? Omdat email directe, persoonlijke communicatie met je publiek mogelijk maakt, waardoor een gevoel van verbondenheid en vertrouwen ontstaat.

Voor kleine bedrijven is email marketing een kosteneffectieve manier om potentiële en bestaande klanten te bereiken. Het is een kanaal dat je bezit, in tegenstelling tot sociale mediaplatforms waar algoritmes je bereik kunnen beperken. Met email heb je een directe lijn naar de inbox van je abonnees.

Bloggers kunnen email gebruiken om hun lezers betrokken te houden, hen op de hoogte te houden van nieuwe posts, exclusieve inhoud te delen of hun producten en diensten te promoten.

E-commerce winkels doen het goed met email marketing. Het is een perfect hulpmiddel om herinneringen voor verlaten winkelwagentjes te versturen, nieuwe producten te laten zien, persoonlijke aanbevelingen te doen en de verkoop aan te kondigen.

Een goed ontworpen website kan je inspanningen op het gebied van emailmarketing aanvullen. Een visueel aantrekkelijke, gemakkelijk te navigeren site, gebouwd met een platform als Elementor, trekt niet alleen bezoekers aan, maar moedigt ze ook aan om zich in te schrijven op je email lijst.

Zie het zo: je website is de winkelpui en je email lijst is de VIP gastenlijst. Door je e-mailmarketing naadloos te integreren met je website creëer je een samenhangende online aanwezigheid die ervoor zorgt dat klanten terugkomen voor meer.

De juiste gratis emailmarketingdienst kiezen

Het kiezen van de ideale gratis email marketing service is als het kiezen van het perfecte gereedschap voor een klus. Je zou geen hamer gebruiken om een lekkende kraan te repareren, toch? Op dezelfde manier blinken verschillende e-mailplatforms uit op verschillende gebieden en voldoen ze aan verschillende behoeften en voorkeuren.

Waar moet je dan op letten? Hier zijn de belangrijkste factoren om te overwegen:

  • Gebruiksgemak: Als je geen techneut bent, is een gebruiksvriendelijke interface met drag-and-drop editors en intuïtieve navigatie cruciaal. Je wilt je concentreren op het maken van boeiende emails in plaats van worstelen met ingewikkelde software.
  • Functies: Zelfs gratis plannen bieden een verrassend aantal functies. Zoek naar email automatisering om je workflows te stroomlijnen, segmentatie om je te richten op specifieke groepen abonnees en een verscheidenheid aan sjablonen om je ontwerpen een vliegende start te geven. Analytics zijn ook essentieel om het succes van je campagnes bij te houden.
  • Limieten voor abonnees en verzenden: De meeste gratis abonnementen beperken het aantal abonnees en emails dat je per maand kunt versturen. Beoordeel je behoeften en kies een platform dat geschikt is voor de grootte van je lijst en je verzendfrequentie.
  • Bezorgbaarheidspercentages: Dit verwijst naar het percentage emails dat daadwerkelijk de inbox van abonnees bereikt. Een hoge deliverability is cruciaal voor het succes van je campagnes. Onderzoek de reputatie van elk platform op het gebied van deliverability voordat je een beslissing neemt.
  • Klantenservice: Zelfs met de meest gebruiksvriendelijke platforms kunnen er vragen of problemen ontstaan. Toegang tot betrouwbare klantenondersteuning kan een redder in nood zijn. Controleer of het platform live chat, email support of een kennisbank biedt.
  • Integratie met je website: Als je je website bouwt met een platform als Elementor, overweeg dan een e-mailmarketingdienst die naadloos integreert. Hierdoor kun je gemakkelijk landingspagina’s, inschrijfformulieren en pop-ups maken die synchroniseren met je e-maillijst, waardoor je een samenhangende gebruikerservaring creëert.

Door deze factoren zorgvuldig te evalueren, kun je een gratis e-mailmarketingdienst vinden die aansluit bij je doelen en die je klaarstoomt voor succes. Onthoud dat het beste platform voor jou misschien niet het populairste of het platform met de meeste functies is. Het is het platform dat het beste voldoet aan je specifieke behoeften en dat je helpt om je e-mailmarketingdoelstellingen te bereiken.

Diepgaande beoordelingen: De 6 beste gratis e-mailmarketingdiensten in Nederland 2024

FunctieMailerLiteAfzenderBrevo (Sendinblue)HubSpotMoosendMailchimp
Gratis planTot 12.000 emails/maand, 1.000 abonneesTot 30.000 emails/maand, 2.500 abonnees300 emails/dagGratis CRM, beperkte marketingtoolsOnbeperkt emails naar 1.000 abonnees10.000 emails/maand, 2.000 contacten
Slepen-en-neerzetten-editorJaJaJaJaJaJa
SjablonenUitgebreide reeks sjablonenVerscheidenheid aan sjablonenAanpasbare sjablonenUitgebreide sjabloonbibliotheekVooraf ontworpen sjablonenOvervloedige sjablonen
AutomatiseringJaJaJaGeavanceerde workflowsJaJa
SegmentatieGeavanceerdJaJaJaJaJa
AnalyticsUitgebreidePrestatieanalyseGeavanceerde analysesGedetailleerde rapportageReal-time analyseGeavanceerde analyses
Landingspagina’sJaGeenJaJaJaJa
Pop-up formulierenJaInschrijvingsformulierenJaGeenJaJa
IntegratiesWordPress, Shopify, ZapierWordPress, Shopify, ZapierBreed scala, waaronder CRM en sociale mediaUitgebreide integraties met derdenWordPress, Shopify, ZapierHonderden apps en tools
KlantenserviceSupport via email, uitgebreide kennisbankResponsieve supportSupport per email en telefoonUitgebreide documentatie en support vanuit de communityResponsieve supportSupport via email en chat
BezorgbaarheidHoogBetrouwbaarHoogUitstekendHoogHoog
Start Betaald Plan$9/maand$15/maand$9/maand$50/maandBetaalbare, schaalbare prijzen$20/maand

Elke service biedt unieke functies die geschikt zijn voor verschillende zakelijke behoeften. Je kunt degene kiezen die het beste past bij je e-mailmarketingdoelstellingen.

1. MailerLite: De gratis krachtpatser voor e-mailmarketing voor je groeiende bedrijf

MailerLite is een toonaangevend e-mailmarketingplatform dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke interface, robuuste functies en kosteneffectieve plannen.

Image 74 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 1

Belangrijkste kenmerken van MailerLite

  • Intuïtieve sleep-en neerzet-editor: Maak moeiteloos visueel aantrekkelijke emails zonder codeervaardigheden.
  • Ruime keuze aan sjablonen: Kies uit verschillende professioneel ontworpen sjablonen die passen bij jouw merk en boodschap.
  • Automatiseringsmogelijkheden: Automatiseer je email campagnes op basis van triggers, acties en gedrag van abonnees.
  • Geavanceerde segmentatie: Stem je emails af op specifieke segmenten van je publiek voor persoonlijke betrokkenheid.
  • Uitgebreide analyses: Volg de prestaties van je campagnes, waaronder open rates, click-through rates en conversies.
  • Landingspagina bouwer: Maak landingspagina’s met hoge conversie om leads vast te leggen en conversies te stimuleren.
  • Pop-up formulieren: Integreer aanpasbare pop-up formulieren op je website om je email lijst te laten groeien.
  • Integraties: Verbind MailerLite met populaire tools zoals WordPress, Shopify en Zapier voor naadloze workflows.

MailerLite Prijzen: Gratis plan en betaalbare upgrades

MailerLite biedt een royaal , voor altijd gratis plan waarmee je tot 12.000 emails per maand kunt versturen naar maximaal 1.000 abonnees.

Image 75 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 2

Betaalde plannen beginnen bij slechts $9 per maand en geven je toegang tot extra functies zoals:

  • Onbeperkt emails versturen
  • Support per email
  • Premium e-mailsjablonen
  • Aangepaste domeinen
  • Promotionele pop-ups

Waarom MailerLite kiezen voor jouw bedrijf?

MailerLite onderscheidt zich door een aantal belangrijke redenen als een uitzonderlijk email marketing platform voor bedrijven van elke omvang:

  • Gebruiksgemak: Zelfs beginners kunnen probleemloos door het platform navigeren en professionele emailcampagnes maken.
  • Robuuste functies: MailerLite biedt een uitgebreid pakket functies om je email marketing inspanningen te supporten.
  • Betaalbaarheid: Het gratis plan biedt veel waarde, en de betaalde plannen zijn scherp geprijsd.
  • Uitstekende klantenservice: MailerLite biedt een reactieve en behulpzame klantenservice voor al je vragen en problemen.

Wie moet MailerLite gebruiken?

MailerLite is geschikt voor een breed scala aan bedrijven, waaronder:

  • Kleine bedrijven
  • E-commerce winkels
  • Bloggers
  • Non-profitorganisaties

Gebruiksvriendelijke interface en uitzonderlijke deliverability

Een van de belangrijkste voordelen van MailerLite is de intuïtieve interface, waardoor het maken en beheren van emailcampagnes een fluitje van een cent is. Bovendien heeft MailerLite uitzonderlijke deliverability rates, waardoor je zeker weet dat je emails de inbox van je abonnees bereiken.

Kortom, MailerLite is een krachtige maar betaalbare e-mailmarketingoplossing die bedrijven in staat stelt contact te maken met hun publiek, leads te onderhouden en conversies te stimuleren. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functies en royale gratis plan is MailerLite een uitstekende keuze voor bedrijven die hun e-mailmarketing willen verbeteren.

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en kosteneffectief email marketing platform, dan is MailerLite zeker het overwegen waard.

2. Afzender: De ongecompliceerde e-mailmarketingoplossing voor gestroomlijnd succes

Sender is een email marketing platform ontworpen met eenvoud en effectiviteit in gedachten. De gebruiksvriendelijke interface en robuuste functies maken het een waardevol hulpmiddel voor zowel bedrijven als particulieren.

Image 76 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 3

Belangrijkste functies van Sender

  • Intuïtieve sleep-en neerzet-editor: Maak visueel aantrekkelijke emails zonder kennis van codering.
  • Verscheidenheid aan sjablonen: Kies uit een selectie van professioneel ontworpen sjablonen die bij je merk passen.
  • Personaliseringsopties: Pas je emails aan met aangepaste velden en dynamische inhoud zodat ze aansluiten bij je publiek.
  • Automatiseringsworkflows: Automatiseer je email campagnes op basis van triggers, acties en gedrag van abonnees.
  • Mogelijkheden voor segmentatie: Richt je met gepersonaliseerde berichten op specifieke segmenten van je abonnees.
  • Prestatieanalyse: Houd open rates, click-through rates, conversies en andere belangrijke statistieken bij.
  • Inschrijvingsformulieren: Integreer eenvoudig aanpasbare formulieren op je website om je e-maillijst te laten groeien.
  • Integraties: Verbind Sender met populaire tools zoals WordPress, Shopify en Zapier voor naadloze workflows.

Prijzen afzender: Voor altijd gratis en betaalbare betaalde plannen

Sender biedt een royaal , voor altijd gratis plan waarmee je tot 30.000 emails per maand kunt versturen naar maximaal 2.500 abonnees.

Image 77 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 4

Betaalde plannen beginnen bij slechts $15 per maand en bieden extra functies zoals:

  • Verhoogde verzendlimieten
  • Prioriteit support
  • Verwijderen van het afzenderlogo
  • SMS campagnes
  • Toegewezen IP-adres

Waarom een afzender kiezen voor je emailmarketing?

Sender is om verschillende redenen een uitstekende keuze:

  • Gebruiksgemak: Zelfs beginners kunnen snel door het platform navigeren en professioneel uitziende emails maken.
  • Essentiële functies: Sender biedt alle basisfuncties die je nodig hebt voor succesvolle emailmarketing zonder je te overweldigen met onnodige complexiteit.
  • Betaalbaarheid: Het gratis plan biedt veel waarde, en de betaalde plannen zijn budgetvriendelijk.
  • Responsieve klantenservice: De support van Sender staat bekend om zijn reactiesnelheid en behulpzaamheid.

Wie kan profiteren van Sender?

Sender is een ideale oplossing voor een breed scala aan gebruikers, waaronder:

  • Kleine bedrijven
  • E-commerce winkels
  • Bloggers en contentmakers
  • Startups
  • Non-profitorganisaties
  • Freelancers

Gestroomlijnde eenvoud voor effectieve emailmarketing

Sender richt zich vooral op het bieden van een eenvoudige en efficiënte emailmarketingervaring. De intuïtieve interface, essentiële functies en betaalbare prijzen maken het een uitstekende keuze voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing om in contact te komen met hun publiek, leads te koesteren en conversies te stimuleren.

Samengevat is Sender een gebruiksvriendelijk en kosteneffectief e-mailmarketingplatform dat alle essentiële tools biedt die je nodig hebt om je marketingdoelen te bereiken. Als je op zoek bent naar een eenvoudige maar krachtige manier om je e-mailmarketing te verbeteren, dan is Sender een serieuze overweging waard.

3. Brevo (voorheen Sendinblue): De alles-in-één gratis marketingkrachtcentrale

Brevo, voorheen bekend als Sendinblue, is een uitgebreid marketingplatform dat een krachtig pakket tools biedt om bedrijven te helpen in contact te komen met hun publiek, leads te verzorgen en conversies te stimuleren. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, robuuste functies en royale gratis plan is Brevo een waardevolle aanwinst voor bedrijven van elke grootte.

Image 78 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 5

Belangrijkste kenmerken van Brevo

Brevo gaat verder dan basis emailmarketing en biedt een breed scala aan functies om je hele marketingstrategie te supporten:

  • E-mailmarketing: Maak en verstuur eenvoudig visueel aantrekkelijke emailcampagnes met de drag-and-drop editor en aanpasbare sjablonen.
  • Marketingautomatisering: Automatiseer terugkerende taken en workflows om tijd te besparen en je marketinginspanningen te stroomlijnen.
  • Transactionele e-mails: Verzend transactionele emails zoals orderbevestigingen, wachtwoord resets en verzendmeldingen.
  • SMS Marketing: Bereik je publiek direct op hun mobiele apparaten met SMS campagnes.
  • Chatten: Ga in realtime in gesprek met websitebezoekers en bied direct support aan klanten.
  • CRM: Beheer je klantrelaties en volg interacties in één gecentraliseerd platform.
  • Landingspagina’s: Maak landingspagina’s met hoge conversie om leads vast te leggen en je aanbiedingen te promoten.
  • Facebook-advertenties: Voer gerichte Facebook advertentiecampagnes rechtstreeks vanuit Brevo.
  • Retargeting: Maak opnieuw contact met websitebezoekers die niet converteerden met gerichte advertenties.

Brevo Prijzen: Voor altijd gratis en schaalbare betaalde plannen

Image 79 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 6

Brevo biedt een gratis plan met veel functies waarmee je tot 300 emails per dag kunt versturen. Betaalde plannen beginnen bij slechts $9 per maand en bieden toegang tot extra functies zoals:

  • Limieten voor het verzenden van email verhoogd
  • A/B testen
  • Telefonische support
  • Tijd optimaliseren voor verzenden
  • Geavanceerde rapportage

Waarom Brevo kiezen voor je marketingbehoeften?

Brevo onderscheidt zich van de concurrentie door een aantal overtuigende redenen:

  • Alles-in-één platform: Brevo consolideert meerdere marketingkanalen in één uniform platform, vereenvoudigt je workflow en bespaart je geld.
  • Gebruiksvriendelijke interface: Zelfs beginners kunnen snel door Brevo navigeren en beginnen met het maken van campagnes zonder een steile leercurve.
  • Geavanceerde functies: Brevo biedt geavanceerde functies zoals marketingautomatisering, transactionele emails en CRM-mogelijkheden die je meestal in duurdere platforms vindt.
  • Royaal gratis plan: Met het gratis plan kun je aan de slag met emailmarketing en de mogelijkheden van het platform verkennen zonder financiële verplichtingen.
  • Schaalbaarheid: Brevo biedt een reeks betaalde plannen die kunnen meegroeien met je bedrijf, zodat je altijd de tools hebt die je nodig hebt.

Wie zou Brevo moeten gebruiken?

Brevo richt zich op een breed scala aan bedrijven en particulieren, waaronder:

  • Kleine bedrijven
  • E-commerce winkels
  • Startups
  • Agencies
  • Bloggers
  • Non-profitorganisaties

Verder dan email: Brevo’s multichannel aanpak

De kracht van Brevo ligt in de multichannel benadering van marketing. Naast email kun je ook SMS, chat en andere kanalen gebruiken om op een meer persoonlijke en effectieve manier in contact te komen met je publiek.

Concluderend is Brevo (voorheen Sendinblue) een veelzijdig en krachtig marketingplatform dat een uitgebreide set tools biedt om de groei van je bedrijf te stimuleren. Of je nu net begint met email marketing of op zoek bent naar een meer geavanceerde oplossing, Brevo’s gebruiksvriendelijke interface, robuuste functies en flexibele prijsstelling maken het een uitstekende keuze voor bedrijven van alle groottes en industrieën.

4. HubSpot: Het alles-in-één marketingplatform met een royale gratis Tier

HubSpot is een krachtpatser in de marketingwereld en biedt een uitgebreid pakket tools die zijn ontworpen om je marketinginspanningen te stroomlijnen en je bedrijf te laten groeien.

Image 81 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 7

Belangrijkste functies van HubSpot

Het platform van HubSpot zit boordevol functies die elk aspect van je marketingstrategie dekken:

  • Klantrelatiebeheer (CRM): Beheer je klantgegevens, volg interacties en personaliseer je communicatie. Het CRM van HubSpot dient als centrale hub voor al je klantgerelateerde activiteiten.
  • Marketing Hub: Creëer en implementeer email campagnes, landingspagina’s, social media posts en blog content. HubSpot’s Marketing Hub stelt je in staat om leads aan te trekken, te binden en om te zetten in klanten.
  • Sales Hub: Traceer en beheer je verkooppijplijn, automatiseer taken en sluit sneller deals. HubSpot’s Sales Hub rust je verkoopteam uit met de tools die ze nodig hebben om efficiënter en effectiever te werken.
  • Service Hub: Bied uitzonderlijke klantenservice via ticketing, kennisbankartikelen en live chat. HubSpot’s Service Hub helpt je om sterke klantrelaties en loyaliteit op te bouwen.
  • Content Management Systeem (CMS): Het CMS van HubSpot geeft je volledige controle over je online aanwezigheid. Hiermee kun je je website bouwen en beheren, optimaliseren voor zoekmachines en de gebruikerservaring personaliseren.

HubSpot Prijzen: Begin gratis en schaal mee met je groei

HubSpot biedt een royaal gratis pakket dat toegang biedt tot een groot aantal functies, waardoor het een uitstekend startpunt is voor bedrijven met een budget. Betaalde plannen ontsluiten extra mogelijkheden en schalen mee met de behoeften van je bedrijf.

Image 80 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 8

Hier volgt een kort overzicht van de prijsniveaus van HubSpot:

  • Gratis: Toegang tot essentiële CRM-, marketing-, verkoop- en klantenservicehulpmiddelen.
  • Starter: Meer geavanceerde functies toevoegen, zoals e-mailmarketingautomatisering en formulieren.
  • Professioneel: Maak gebruik van volledige marketingautomatisering, aangepaste rapportage en verkoopautomatisering.
  • Enterprise: Krijg toegang tot de meest geavanceerde functies, waaronder voorspellende lead scoring en omzet attributie rapportage.

Waarom HubSpot kiezen voor jouw bedrijf?

HubSpot onderscheidt zich om verschillende redenen:

  • Alles-in-één platform: Stroomlijn je marketing-, verkoop- en klantenservice-inspanningen met één platform.
  • Gebruiksvriendelijke interface: De intuïtieve interface van HubSpot maakt het makkelijk om aan de slag te gaan en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische expertise.
  • Schaalbaarheid: De flexibele prijsplannen van HubSpot groeien met je bedrijf mee, zodat je altijd de juiste tools voor je behoeften hebt.
  • Integraties: HubSpot integreert naadloos met een groot aantal apps van derden, zodat je je bestaande tools en workflows kunt koppelen.
  • Community en support: Toegang tot een uitgebreide community van HubSpot gebruikers en experts, evenals uitgebreide documentatie en supportbronnen.

Wie zou HubSpot moeten gebruiken?

HubSpot is een veelzijdig platform dat geschikt is voor een breed scala aan bedrijven, waaronder:

  • Kleine tot middelgrote bedrijven (MKB)
  • Startups
  • Ondernemingen
  • Marketingbureaus
  • Verkoopteams
  • Klantenserviceteams

Krachtpatser op het gebied van inbound marketing

HubSpot is een voorvechter van inbound marketing, een methodologie die zich richt op het aantrekken, binden en verblijden van klanten. Het platform van HubSpot biedt alle hulpmiddelen die je nodig hebt om een succesvolle inbound marketingstrategie uit te voeren.

Concluderend is HubSpot een uitgebreid marketingplatform dat een royale gratis tier biedt en meegroeit met de behoeften van je bedrijf. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, robuuste functies en focus op inbound marketing is HubSpot een uitstekende keuze voor bedrijven die hun marketinginspanningen willen stroomlijnen en groei willen stimuleren.

5. Moosend: Versterk je e-mailmarketing met intuïtieve functies en een royaal gratis plan

Moosend is een e-mailmarketingplatform dat is ontworpen om bedrijven van alle groottes te ondersteunen met een gebruiksvriendelijke interface, robuuste functies en een verrassend genereus gratis plan. Of je nu een doorgewinterde marketeer bent of net begint, Moosend biedt de tools die je nodig hebt om in contact te komen met je publiek, leads te voeden en conversies te stimuleren.

Image 82 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 9

Belangrijkste kenmerken van Moosend

Moosend houdt zich niet in als het op functies aankomt. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Slepen-en-neerzetten-editor voor emails: Maak visueel verbluffende emails zonder kennis van codering. Sleep gewoon elementen om de perfecte lay-out te maken.
  • Vooraf ontworpen sjablonen: Kies uit een uitgebreide bibliotheek met professioneel ontworpen sjablonen die passen bij de stijl en boodschap van je merk.
  • Geavanceerde personalisatie: Stem je emails af op elke abonnee met behulp van dynamische inhoud en personalisatietags voor een boeiendere ervaring.
  • Marketingautomatisering: Automatiseer je campagnes met workflows die worden geactiveerd door specifieke acties of gebeurtenissen, om leads te voeden en conversies te stimuleren op de automatische piloot.
  • Segmentering en targeting: Verdeel je publiek in segmenten op basis van demografische gegevens, gedrag of voorkeuren en verstuur zeer gerichte campagnes.
  • Real-Time Analyse: Volg de prestaties van je campagnes met diepgaande rapporten over open rates, click-through rates, conversies en meer.
  • Landingspagina’s en inschrijfformulieren: Bouw aangepaste landingspagina’s en formulieren om leads vast te leggen en je e-maillijst te laten groeien.
  • Integraties: Verbind Moosend met je favoriete tools zoals WordPress, Shopify en Zapier voor naadloze workflows.

Moosend Prijzen: Een gratis plan dat veel inpakt

Moosend biedt een voor altijd gratis plan waarmee je onbeperkt emails kunt sturen naar maximaal 1.000 abonnees. Dit royale plan bevat de meeste kernfuncties van het platform, waardoor het een uitstekende optie is voor kleine bedrijven en degenen die net beginnen met e-mailmarketing.

Image 83 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 10

Voor bedrijven die meer nodig hebben, beginnen de betaalde plannen van Moosend bij een betaalbare prijs en bieden ze extra functies zoals:

  • Verhoogde limieten voor abonnees
  • Transactionele emails
  • Prioriteit support
  • Rapportage op maat
  • Toegewezen IP-adres

Waarom Moosend opvalt

Moosend heeft een aantal belangrijke voordelen die het een overtuigende keuze maken:

  • Intuïtieve interface: Het gebruiksvriendelijke ontwerp van het platform maakt het eenvoudig om te navigeren en campagnes te maken, zelfs voor beginners.
  • Geavanceerde automatisering: De automatiseringsworkflows van Moosend zijn krachtig maar toch eenvoudig in te stellen, zodat je geavanceerde campagnes kunt maken met minimale inspanning.
  • Robuuste analyses: Verkrijg waardevolle inzichten in je campagneprestaties om je strategieën te optimaliseren en betere resultaten te behalen.
  • Betaalbaarheid: Het gratis plan biedt ongelooflijk veel waarde, en betaalde plannen zijn scherp geprijsd.
  • Responsieve support: De klantenservice van Moosend staat klaar om je te helpen bij vragen of problemen.

Wie zou Moosend moeten overwegen?

Moosend is een veelzijdig platform dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, waaronder:

  • Kleine bedrijven
  • E-commerce winkels
  • Bloggers en contentmakers
  • Agencies
  • Non-profitorganisaties

Verder dan email: De uitbreidende mogelijkheden van Moosend

Moosend blinkt uit in email marketing, maar beperkt zich daar niet toe. Het platform breidt zijn mogelijkheden voortdurend uit en biedt functies zoals landingspagina’s, inschrijfformulieren en integraties om je te helpen een uitgebreide marketingstrategie op te bouwen.

Moosend is een krachtig maar gebruiksvriendelijk email marketing platform dat een royaal gratis plan en een breed scala aan functies biedt om je te helpen in contact te komen met je publiek en je marketingdoelen te bereiken. Als je op zoek bent naar een intuïtieve en betaalbare oplossing om je e-mailmarketing te verbeteren, dan is Moosend zeker de moeite waard om te ontdekken.

6. Mailchimp: Het iconische gratis e-mailmarketingplatform voor grote en kleine bedrijven

Mailchimp is niet voor niets een begrip in de wereld van emailmarketing. Het biedt een uitgebreid pakket tools en functies voor zowel beginnende als ervaren marketeers.

Image 84 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 11

Belangrijkste functies van Mailchimp

Het platform van Mailchimp heeft een breed scala aan functies die ontworpen zijn om je email marketing inspanningen te stroomlijnen:

  • Intuïtieve bouwer voor emails: Maak eenvoudig visueel aantrekkelijke emails met de drag-and-drop editor en een overvloed aan vooraf ontworpen sjablonen.
  • Marketingautomatisering: Automatiseer je campagnes met workflows op basis van triggers, acties of het gedrag van abonnees, waardoor je tijd en moeite bespaart.
  • Doelgroep segmentatie: Verdeel je abonnees in groepen op basis van demografische gegevens, interesses of gedrag om gerichte en gepersonaliseerde emails te sturen.
  • A/B-testen: Experimenteer met verschillende onderwerpregels, inhoud en verzendmomenten om je campagnes te optimaliseren voor maximale betrokkenheid.
  • Geavanceerde analyses: Houd open rates, click-through rates, conversies en andere belangrijke statistieken bij om waardevolle inzichten te krijgen in de prestaties van je campagne.
  • Landingspagina’s: Maak aangepaste landingspagina’s om leads vast te leggen en je aanbiedingen te promoten.
  • Integratie met sociale media: Verbind je Mailchimp account naadloos met je social media profielen om je bereik en betrokkenheid te vergroten.
  • Integraties: Integreer Mailchimp met honderden andere apps en tools om je workflow te stroomlijnen en taken te automatiseren.

Mailchimp Prijzen: Voor altijd gratis en schaalbare plannen

Met het royale , voor altijd gratis plan van Mailchimp kun je tot 10.000 emails per maand versturen naar maximaal 2.000 contactpersonen.

Image 85 De 5+ Beste Gratis E-Mailmarketingdiensten In [Year] 12

Betaalde plannen beginnen bij slechts $20 per maand en ontgrendelen extra functies zoals:

  • Verhoogde verzendlimieten
  • Support via email en chat
  • Geavanceerde segmentatie
  • Vergelijkende rapportage
  • Branding op maat

Waarom kiezen voor Mailchimp?

De populariteit van Mailchimp komt voort uit een aantal belangrijke factoren:

  • Gebruiksgemak: Het platform is ongelooflijk gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen zonder ervaring met emailmarketing.
  • Uitgebreide functies: Mailchimp biedt een robuuste set tools voor al je e-mailmarketingbehoeften, van basiscampagnes tot geavanceerde automatisering.
  • Schaalbaarheid: Mailchimp groeit met je bedrijf mee en biedt plannen die geschikt zijn voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen.
  • Merkherkenning: Mailchimp is een vertrouwd en gevestigd merk in de e-mailmarketingindustrie.
  • Uitgebreide hulpmiddelen: Mailchimp biedt uitgebreide documentatie, tutorials en support om je te helpen het platform optimaal te benutten.

Voor wie is Mailchimp ideaal?

Mailchimp richt zich op een breed publiek, waaronder:

  • Kleine bedrijven
  • E-commerce winkels
  • Bloggers en contentmakers
  • Non-profitorganisaties
  • Grote ondernemingen

Een marketingplatform dat met je mee-evolueert

Mailchimp is meer dan alleen een e-mailmarketingplatform. Het is een allesomvattende marketingoplossing die je helpt contact te maken met je publiek, leads te verzorgen en de verkoop te stimuleren.

Concluderend is Mailchimp een krachtig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk e-mailmarketingplatform dat zijn reputatie als marktleider verdient. Als je op zoek bent naar een allesomvattende oplossing om je e-mailmarketing te verbeteren, dan is Mailchimp een uitstekende keuze.

Met zijn royale gratis plan en schaalbare betaalde opties is Mailchimp toegankelijk voor bedrijven van alle groottes en budgetten. Of je nu net begint of een doorgewinterde professional bent, Mailchimp heeft de tools en functies om je te helpen je marketingdoelen te bereiken.

Bonustip: Integreer je e-mailmarketing met je website

Een krachtig duo: Je website en e-maillijst zijn je dynamische marketingduo. Je website is je online thuis en je e-maillijst is je directe lijn naar je meest betrokken klanten. Door ze naadloos te integreren creëer je een harmonieus klanttraject dat leads voedt, conversies stimuleert en merkloyaliteit opbouwt.

Elementor: Je bondgenoot voor het bouwen van websites

Elementor, een eersteklas websitebouwer en hostingoplossing, vereenvoudigt deze integratie. De intuïtieve drag-and-drop interface en uitgebreide bibliotheek met sjablonen en widgets maken het ontwerpen eenvoudig:

  • Landingspagina’s met een hoge conversieratio om leads vast te leggen.
  • Opvallende pop-up formulieren om je email lijst te laten groeien.
  • Boeiende call-to-action knoppen om aanmeldingen te stimuleren.

Maar dat is nog niet alles. De Google Cloud Platform hosting van Elementor zorgt ervoor dat je website snel laadt, een kritieke factor voor het succes van e-mailmarketing. Langzaam ladende pagina’s leiden tot gefrustreerde bezoekers en verlaten inschrijfformulieren. Met Elementor kun je zorgen voor een soepele, betrouwbare gebruikerservaring die aanmeldingen stimuleert.

De kracht van gecombineerde krachten

Door de gratis email marketing service van je keuze te combineren met de website bouwvaardigheid van Elementor, kun je een complete online aanwezigheid opbouwen die bezoekers aantrekt, bindt en omzet in loyale klanten.

Ongeacht de grootte of het type van je bedrijf, deze integratie is een game-changer voor je emailmarketing en je algehele succes.

De ideale e-mailmarketingdienst kiezen

Met een overvloed aan gratis e-mailmarketingopties kan het overweldigend zijn om je ideale match te vinden. Laten we het proces vereenvoudigen en je begeleiden naar het platform dat perfect aansluit bij jouw behoeften.

Belangrijke overwegingen:

  • Je budget: Terwijl we gratis plannen onderzoeken, moet je ook je toekomstige behoeften en budget in overweging nemen. Kies een platform met betaalbare upgrades als je verwacht later meer functies of hogere verzendlimieten nodig te hebben.
  • Must-Have functies: Bepaal de essentiële functies voor je e-mailmarketingstrategie. Geef je prioriteit aan automatisering, segmentatie of het maken van landingspagina’s? Kies een platform dat voldoet aan je specifieke eisen.
  • Technische vaardigheden: Ga na in hoeverre je vertrouwd bent met technologie. Beginners geven misschien de voorkeur aan intuïtieve interfaces met drag-and-drop editors, terwijl technisch onderlegde gebruikers geavanceerde aanpassingsmogelijkheden op prijs stellen.
  • Lijstgrootte: Houd rekening met de grootte van je huidige en toekomstige email lijst. Sommige gratis plannen hebben limieten voor abonnees, dus kies een platform dat je groei aankan.
  • Website integratie: Als je een website hebt, geef dan prioriteit aan naadloze integratie met je email marketing platform. Elementor is een veelzijdige websitebouwer die dit proces vereenvoudigt, zodat je gemakkelijk landingspagina’s, aanmeldingsformulieren en pop-ups kunt maken die synchroniseren met je email lijst.

Het water testen

Aarzel niet om te experimenteren! De meeste platforms bieden gratis proefversies of demo’s aan, zodat je de interface, functies en algemene geschiktheid kunt testen voordat je een verbintenis aangaat. Deze praktijkervaring is van onschatbare waarde bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Door deze factoren zorgvuldig te evalueren en verschillende opties te onderzoeken, ontdek je de e-mailmarketingservice die jouw bedrijf in staat stelt om contact te maken met je publiek en je marketingdoelen te bereiken.

Verhoog je e-mailmarketing met Elementor’s krachtige websitebouwer

Elementor, de toonaangevende WordPress websitebouwer, geeft je e-mailmarketingstrategie een superboost. Of je nu een gratis email service gebruikt of een premium service, Elementor integreert naadloos om je campagnes te stroomlijnen en je online aanwezigheid te verbeteren.

Moeiteloos leads verzamelen en lijsten uitbreiden

Met de intuïtieve drag-and-drop editor van Elementor wordt het maken van visueel aantrekkelijke landingspagina’s en opvallende pop-ups een fluitje van een cent. Dit zijn essentiële hulpmiddelen voor het vastleggen van leads en het uitbreiden van je email lijst. Ontwerp eenvoudig aangepaste formulieren die direct integreren met de door jou gekozen email service, zodat het aanmeldproces voor je bezoekers soepel en efficiënt verloopt.

Verkeer genereren en conversies verhogen

Elementor helpt je niet alleen bij het maken van prachtige landingspagina’s, het helpt je ook om er verkeer naartoe te leiden. Maak gebruik van de SEO-optimalisatiefuncties om de zichtbaarheid van je website in de zoekmachineresultaten te vergroten en zo meer organisch verkeer aan te trekken. Gebruik de sociale media-integraties van Elementor om je landingspagina’s te promoten en een breder publiek te bereiken.

Een goed geoptimaliseerde website is cruciaal voor het omzetten van bezoekers in abonnees. De prestatieoptimalisatietools van Elementor zorgen ervoor dat je website snel en efficiënt laadt en bieden een naadloze gebruikerservaring. Dit moedigt bezoekers aan om je inhoud te verkennen en zich in te schrijven op je email lijst. Je kunt ook de A/B-testmogelijkheden van Elementor gebruiken om te experimenteren met verschillende lay-outs en ontwerpen om je conversiepercentages te maximaliseren.

Een allesomvattende aanpak voor online succes

Door je email marketing te integreren met Elementor’s mogelijkheden om websites te bouwen, creëer je een holistische aanpak voor online succes. Je website wordt een krachtig hulpmiddel voor het genereren van leads, terwijl je e-mailmarketingcampagnes deze leads omzetten in loyale klanten. De snelheid, ontwerpflexibiliteit en gebruiksvriendelijke interface van Elementor maken het tot het ideale platform om deze synergie te bereiken.

Conclusie

E-mailmarketing is niet zomaar een trend; het is een tijdloze strategie die opmerkelijke resultaten blijft opleveren op 2024 en daarbuiten. Of je nu een beginnende ondernemer, een doorgewinterde blogger of een eigenaar van een e-commercewinkel bent, het inzetten van de kracht van email kan een wereld aan mogelijkheden voor groei en betrokkenheid ontsluiten.