XML-RPC הוא תכונה של WordPress המאפשרת העברת נתונים, כאשר HTTP משמש כמנגנון ההעברה ו-XML כמנגנון הקידוד. מכיוון ש-WordPress אינו מערכת סגורה ולעיתים צריך לתקשר עם מערכות אחרות, זה נועד לטפל במשימה זו.
לדוגמה, נניח שרצית לפרסם באתר שלך מהמכשיר הנייד שלך, תוכל להשתמש בתכונת הגישה המרוחקת המופעלת על ידי xmlrpc.php כדי לעשות בדיוק זאת.
התכונות הליבה ש-XML-RPC אפשר היו לאפשר לך להתחבר לאתר שלך דרך סמארטפון, יישום trackbacks ו-pingbacks מאתרים אחרים, וכמה פונקציות הקשורות לתוסף Jetpack.
עם זאת, XML-RPC גם גרם למספר רב של בעיות אבטחה ומאז הצגת ה-REST API המאובטח יותר ב-2015, יצא מחוץ לטובה. מסיבה זו, אתרי Elementor Host משביתים XML-RPC כברירת מחדל באתרים שנוצרו אחרי 16 ביולי 2024. עבור אתרים שנוצרו לפני תאריך זה, אנו ממליצים להשבית XML-RCP אלא אם יש לך צורך ספציפי בו.
במקרים מסוימים, למשתמשים עשוי להיות צורך ספציפי ב-XML-RPC ולכן יש לך אפשרות להפעיל אותו.
הפעלה או השבתה של XML-RPC
אם אינך זקוק ל-XML-RPC, השיטה הטובה ביותר היא להשבית XML-RPC.
כדי להפעיל או להשבית XML-RPC:
- עבור ללוח הבקרה שלי של Elementor.
כל האתרים שלך מופיעים בחלונית הימנית. - העבר את העכבר מעל כרטיס האתר של האתר שברצונך לערוך.
- לחץ על נהל את האתר הזה.
- בחלונית השמאלית, לחץ על הכרטיסייה מתקדם.
- בחלונית הימנית, לחץ על הכרטיסייה אבטחה.
- הפעל כדי להשבית XML-RPC או כבה כדי להפעיל XML-RPC.